Uutta yritystä odottamassa

Vaikka monia asioita saatiin valmiiksi, moni jäi myös tekemättä. Tai sanotaanko niin päin, että turhankin montaa asiaa yritettiin saada samaan aikaan tehtyä.

Tuuliperasin
Miehekäs sisustus Jussin olkkarissa. Tuuliperäsin, pelastuslautta, grilli ja käsipainot… 🙂

Suurin pettymys oli tuuliperäsimen asennuksen epäonnistuminen. Löysin käytetyn Pacific Plus tuuliperäsimen, joka oli tarkoitus saada asennettua veneeseen ennen kesälomapurjehdusta. Tarkoitus oli päästä testaamaan ja harjoittelemaan sen käyttöä pidemmillä legeillä.

Homma ei kuitenkaan mennyt ihan niin kuin elokuvissa. Olin tilannut asennuksen huoltofirmasta. Kaverit tulivat paikalle, mutta tuuliperäsimen asennus ei kuitenkaan onnistunut. Tilaa alakiinnikkeille uimatason alareunassa ei ollut riittävästi asennuksen tekemiseksi. Lisäksi pääsy sinne olisi vaatinut uimatason avaamista. Viikkoa ennen juhannusta ei ollut mieltä alkaa tätä tekemään tai koko kesälomareissu olisi ollut vaarassa. Ennen asennusta perään täytyy hitsata vahviketta ja teline, johon tuuliperäsimen saa tukevasti kiinni.

Kettingit turvallisesti vyötettynä… Turvallisuuden sijaan kyseessä ennen kaikkea kuskin hermojen lepuutus, ilman vöitä ajaessa hälytys piippasi vähän väliä.

Keväällä tuli myös ostettua ankkurivinssi, ankkuri ja kettinkiä. Näitä varten tarkoitus oli tehdä keulaan ankannokka, johon ankkurin saisi. Homma jäi kevään kylmissä keleissä viime tinkaan ennen veneen laittoa vesille. Auttamaan tilattu kaveri ei kuitenkaan koskaan tullut paikalle, joten homma jäi tekemättä. Täytyy tulevana talvena/keväänä ottaa asia tulille hyvissä ajoin.

Veneen uudet ikkunaluukut
Mallin mukaan tehdyt uudet pikkuikkunat.

Uusien luukkujen tilauksen yhteydessä tuli myös tilattua uudet pikkuikkunat. En edes unelmoinut ehtiväni niitä laitella ennen lomareissua, joten ne jäivät heti odottamaan tätä talvea. Nykyiset ikkunat ovat ihan säröillä, joten uudet pleksit tuovat selvästi lisää valoa sisään.

Aurinkopaneeli odottaa asennusta
Aurinkopaneeli odottaa asennusta.

Keväällä tuli myös hommattua aurinkopaneeli. Joustavalle venepaneelille ei heti löytynyt hyvää paikkaa, joten sen oli tarkoitus olla laidalla missä vanhakin paneeli killui. Siihen se myös päätyi. Ennen lomareissua vedin piuhat ja jossain kohtaa reissun aikana tuli katsottua ne kiinni paneeliin. Olimme kuitenkin jatkuvasti jossain laiturisähkön ulottuvilla, joten akuuttia tarvetta hoitaa homma loppuun ei ollut. Senpä vuoksi lataussäädin jäi asentamatta ja paneeli pyöri mukana tyhjän panttina. Mutta asennus on lähes valmis. 🙂 Talvella sekin sujunee.

Aurinkopaneeli lähes valmiina lataamaan
Näyttää hyvältä, muttei vielä lataa.
Vesisäiliö asennusta vaille valmis
Vesitankki asennusta vaille valmis.

Kesälomareissulla ärsyttävin rikki mennyt osa oli vesitankki. Se alkoi vuotaa, eikä sitä voinut käyttää ensimmäisen muutaman päivän jälkeen. Koko reissun aikana ei löytynyt uutta tankkia, joten lomareissu meni kannettavien kanisterien varassa. Reissun jälkeen tilasin uuden 170 litran keulatankin. Se jäi vielä odottamaan asentamista, koska aion laittaa keulaan eristettä. Keulan vedenalaisessa osassa ei ole eristettä ja sen vuoksi keulakajuuttaan tuntuu kertyvän turhan paljon kosteutta. Talven aikana pitää töräyttää eristettä pohjalle ja asennella uusi tankki keulaan. Sitten onkin taas astetta enemmän varaa läträtä.

Uusi laajakaistatutka
Asennusta vaille valmis.

Kesällä haaviin tarttui myös uutta vastaavassa kunnossa oleva Simradin 3G laajakaistatutka. Myös sen osalta oli pakko todeta tuntien loppuvan kesken…

Myös muita tehtäviä riittää roimasti tulevaa talvea ja kevättä silmällä pitäen, mutta jo näissä kesken jääneissäkin piisaa pähkittävää… 🙂

Jussi

Lisää juttuja kategoriasta Vaikeimman kautta, löydät tästä

Lisää juttuja kategoriasta Veneen kunnostus, löydät tästä

2 kommenttia artikkeliin “Uutta yritystä odottamassa

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.