Uudet luukut veneeseen, vol. 2

Luukkujen uusiminen ei mennyt viime vuonna ihan niin kuin Strömsössä. Luukkufiaskosta oppineena toinen yritys meni jo astetta paremmin, mutta ei sen helpommin.

20170621_184223
Vanha väliaikainen luukku

Olin miettinyt pääni puhki luukun lukitsemista, eikä oikeen helppoa ja hyvää vaihtoehtoa ollut tullut eteen. Kaiman veneessä vieraillessa oivallinen ratkaisu tuli kuitenkin vastaan. Se on tässä! Jess! Mahtava juttu, valtava määrä tunteja on vietetty erilaisia luukkuja ja niiden lukituksia googlaillen. Yksinkertainen on kaunista.

20170602_185318
Jussin veneen yksinkertaisen hyvä lukitusratkaisu

Itse luukku olikin jo tilauksessa Muovikilpi Oy:stä. Onneksi vanha pilalle mennyt etuluukku oli vielä tallessa ja siitä sai hyvin mitat.

20170526_112126
Siitä on helppo mitata puuttuvat palat. En silti suosittele. 🙂

Koska luukkua ei saanut sovitettu kulkuaukkoon, päätin sovittaa kulkuaukon luukkuun!

Koska luukkua ei saanut sovitettu kulkuaukkoon, päätin sovittaa kulkuaukon luukkuun! Rälläkkä kouraan ja ”siistiä suoraa viivaa” leikkaamaan. Okei, asteen keinuva vene ja pitkä sauma, joten eihän siitä hienoa tullut, mutta eipä myöskään jää näkyviin luukun alta.

Rälläkkä käteen ja soiroa pois. Vähiin käy ennen kuin loppuu – laikat hupenivat silmissä metallia leikatessa.

Tällä kertaa mittojen ottaminen oli ollut helpompaa ja luukku oli juuri sopivan kokoinen. Vaikka ajatus lukituksesta oli selvä, ei sopivaa palikkaa lukon vastakappaleeksi meinannut löytyä. Lopulta ratkaisun toi trailerikoukku, jonka ruuvasin etuluukkuun.

Puuosat olin askarrellut jo viime vuonna ja onnekseni ne olivat myös hyvässä tallessa. Tämä nopeutti huomattavasti hommaa ja kun kaikki työkalut oli kasassa, homma sujui kohtuunopeasti.

Hyvä tuli, vaikka itse sanonkin! 🙂

Näkymä sisältä ulos on myös mainio. Luukut saa salvalla lukittua myös sisäpuolelta.

Lopputulos oli aivan mahtava, vaikka itse sanonkin! Kun luukut olivat paikallaan, tuli tuulettettua spontaanisti aika riemukkaasti! 🙂 Täytyy sanoa, että viime vuotisen pettymyksen jälkeen fiilis oli ihan uskomattoman hyvä.

www.Liberta.fi new boat companionway doors
Vielä yks kuva! 🙂

Jussi

Lisää juttuja kategoriasta Vaikeimman kautta, löydät tästä

Lisää juttuja kategoriasta Veneen kunnostus, löydät tästä

3 kommenttia artikkeliin “Uudet luukut veneeseen, vol. 2

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.