Oppia ja henkistä tukea

Kävimme viime viikonloppuna Pentalassa Suomen valtameripurjehtijoiden seminaarissa hakemassa uutta tietoa ja oppia kokeneemmilta. Päivän aiheina olivat kommunikaatio- ja seurantajärjestelmät valtamerellä, sähkön tuottaminen veneessä ja meripelastus. Sokerina pohjalla Somaliassa kaapatuksi joutunut Pertti Pulkkinen kertoi kokemuksestaan.

FB_IMG_1505417189476
Pirteesti matkalla seiskan pintaan lauantaiaamuna.

Itse seminaari oli hyödyllinen ja mielenkiintoinen. Hyvää uutta tietoa tuli käytännön esimerkkien kautta, vaikka aiheet muuten olivatkin tuttuja.

Suomen valtameripurjehtijat
Atlantin- ja pallonkiertäjät jakavat kokemuksiaan. Antero Järvinen ja Ilkka Liukkonen pallonkiertäneinä, Reijo Liljander kolminkertaisena Atlantinkiertäjänä ja Matti Salo lähdössä toiselle kierrokselle maailmanympäri ensi vuonna.

Erityisen hienoa oli päästä tutustumaan pallon osin yksin kiertäneen Antero Järvisen Ebbtide 33:seen. Varmaan hienoin vene, jossa olemme koskaan olleet!

Kaikki yksityiskohdat olivat mietittyjä, vene äärimmäisen tukeva ja kaikki puuosat silmiäpolttavan hienosti viimeisteltyjä. Antero esitteli myös SSB:n käyttöä ja kertoi tarinoita Fennoscandia roundista, jonka hän purjehti yksin! Melkoinen reissu kenelle vaan, saati sitten että sen tekee 75 -vuotiaana! Täytyy ottaa pipo pois päästä.

Anteron Tikki oli tikissä!

Mieleenpainuvinta päivässä olivat keskustelut kokeneiden merikarhujen kanssa. Oli oikeastaan aika vapauttavaa jutella avoimesti omista haaveistaan ja tavoitteistaan ilman, että olisi tarvinnut pelätä epäilevää tai haihatteluksi tuomitsevaa vastaanottoa, olivathan käytännössä kaikki muut jo päässeet toteuttamaan omat unelmansa. Kokeneilta Atlantin- ja pallonkiertäjiltä sai kannustusta ja monia hyviä käytännön vinkkejä.

20170909_210937
Kauhutarinoita Somalian rannikolta.

Vaikka samalla kertaa tuli kuultua myös kaikenlaisia kauhutarinoita, päällimmäinen fiilis oli kuitenkin mahtava. Tapasimme monia huipputyyppejä ja samalla rohkeus ja usko omaan tekemiseen kasvoi.

20170910_150913
Kohti uusia seikkailuja.

Jussi

Lisää juttuja kategoriasta Henkilökohtaista, löydät tästä

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.