Suosittelemme

Tässä on lista kirjoista ja muutamista muista purjehdukseen liittyvistä tuotteista, joita suosittelemme mielellämme myös muille. Haluamme korostaa, että suosittelemme tuotteita vain omien kokemustemme pohjalta. Olemme käyttäneet niitä itse ja olleet niihin tyytyväisiä.

Osasta tuotteita saamme pienen komission, jos ostat ne linkkiemme kautta.

Linkit ohjaavat esim. Adlibriksen tai jonkun antikvariaatin sivuille. Jos saamme kaupasta parin prosentin korvauksen, emme valitettavasti pääse rikastumaan tällä hommalla. Jokainen euro on kuitenkin kotiinpäin matkamme mahdollistamiseksi ja olemmekin kiitollisia jokaisesta mahdollisesta ostoksesta.

Yrittänyttä ei laiteta! 🙂


Kirjat

Merivuokon seikkailut

Merivuokot

Pertti Dunckerin Merivuokon seikkailut löytyvät tietysti omasta hyllystä paraatipaikalta. Niitä onkin hankala enää löytää, mutta toki nykypäivänä etsiminen on helpompaa antikvariaattien yhteisten nettikauppojen ja huuto.netin ja muiden verkkosivujen myötä.

Get Real, Get Gone

Get Real, Get Gone

Get Real, Get Gone on ehdottomasti yksi parhaista purjehduskirjoista, joita olen lukenut! Inspiroiva, kattava opus kaikille pitkän matkan purjehdusta suunnittelevalle.

Meren selkä taittuu

Meren selkä taittuu, Auli Irjala

Yksi ehdottomista omista suosikeista on myös Aulin ja Hannun seikkailut. Niitä on tullut seurattua paitsi netistä, myös perinteisellä käyttöliittymällä eli kirjasta. Meren selkä taittuu kertoo maailmanympäripurjehduksesta Kristiinalla.

Matkapurjehtijan opas

Matkapurjehtijan opas, Auli Irjala

Voisi sanoa, että tämä on jo alan suomenkielinen klassikko. Auli Irjalan Matkapurjehtijan opas on meillä rutkasti käytössä kulunut kirja. Paitsi, että se on oiva tietokirja, se on myös helposti luettava, ja sisältää paljon hauskoja tarinoita monilta pitkänmatkan purjehtijoilta.

A Passion For The Sea, Jimmy Cornell

A Passion For The Sea, Jimmy Cornell

Jos en väärin muista, niin tämä kirja tarttui matkaan aikoinaan Venemessuilta, kun Cornell oli pitämässä esitystä. Kohtuullisella kokemuksen rintaäänellä summeerataan oppeja 200 000 merimailin ja kolmen pallonkierron jälkeen.

World Voyage Planner: Planning a Voyage from Anywhere in the World to Anywhere in the World , Jimmy Cornell

World Voyage Planner, Jimmy Cornell

Samaisen herrasmiehen opuksia. World Voyage Planner on matkapurjehduksen raamatun World Cruising Routesin rinnalle tuotu opus reittisuunnitteluun. Hyvin kattava kuvaus eri reiteistä, ajankohdista, säistä, tuulista, merivirroista. Nojatuolimatkalla pääsee mukavasti maailmanympäri muutamassa sivussa.

Isä, minä ja meri

Isä, minä ja meri

Meidän molempien lempikirja. Kertomus isän ja pojan purjehduksesta Kap Hornin ympäri pienellä purjeveneellä. Hyvin kirjoitettu, humoristinenkin romaani, joka juoksuttaa tarinaa mukavasti molempien kertojen näkökulmasta.

Upgrading Your Boat’s Interior

Boat Interior

Meillä kun alkaa olla kaikki pinnat veneen sisätiloista jollain tapaa käsiteltynä, niin jostain on pitänyt myös inspiraatiota ammentaa. Tästä kirjasta tarttui ideoita muutamiin yksityiskohtiin, joita on tehty valoisuuden lisäämiseksi salongissa.

Matka kotina

Matka kotina

Tuoreempaa matkapurjehduslukemistoa hyllyssämme edustaa Meretniemien kirja Matka kotina. Kotialbumilta näyttävä kirja on suunniteltu selvästi kuvitus edellä, ja upeaa ulkonäköä täydentää vetävä matkatarina. Ehdotonta lukemista niille, jotka aikovat lähteä maailmalle perheen kanssa.

Why Didn’t I Think of That

Why Didn't I Think of That

Jos ei aina itsellä leikkaa, niin hyvä jos jollain muulla. Tähän kirjaan on kerätty erinäisiä vinkkivitosia laivakoiran kakkattamisesta ruoanlaittoon ja teknisiin asioihin. Ja kaikkea siltä väliltä. Itse olen kaivellut kirjasta erityisesti tipsejä lisäsäilytystilan keksimiseen.

Boatowner’s Mechanical and Electrical Manual

Jos joku tiiliskivi on veneenfiksaajan raamattu, niin tämä. ”The Guide to Fixing Everything on Your Boat” – täältä löytyy tietoa vähän kaikesta. Liki tuhat sivua täyttä asiaa. Tätä ei ole kyllä tullut luettua kokonaan. 🙂 Mutta täsmäiskuina, tietoa hakiessa, se on osoittautunut oivaksi lisäksi veneen kirjastoon.

Marine Diesel Engines: Maintenance, Troubleshooting, and Repair

Toinen venekirjaston perusopuksista yleiseen korjaushäsmäkkään liittyen. Tästä on tullut tutkailtua lähinnä perustietoja. Ja syitä kesällä ilmenneeseen tilapäiseen käynnistämisongelmaan.

Alla sa vi skulle dö

Alla sa vi skulle dö

Ruotsalaisnuorukaisten purjehdus maailmanympäri pienellä Albin Vegalla. Tässä on seikkailunmakua! Jos nämä jätkät pystyy siihen, niin pystyt sinäkin. Ja minäkin. 😀 Kaverit mm. purkivat vessan pois lisätilan saamiseksi. Tämä toi tietysti myöhemmin hieman lisähaasteita tarpeiden tekemisessä eri ankkuripaikoilla…

Kuunarilla Karibialle ja Korallisaarille

Heikki Herrala, Kuunarilla Karibian merelle ja Korallisaarille

Nämä Heikki Herralan matkakirjat taisivat olla aikanaan Dunckeria inspiroineita teoksia, minkä takia ne joskus päätyivät omallekin lukulistalle. Chartterilla on yritetty reissuja rahoittaa joskus ennenkin… 🙂


Muut tuotteet

Polaroid/pikakuvakamera

Pikakuvakamera. Esimerkiksi Fujifilm Instax Mini 70 sisältää selfiepeilin, jolla onnistuu paitsi kuvat itsestä, myös hyvät kaverikuvat. 🙂 Ajastimella saa myös ryhmäkuvat räpsäistyä.

Lisää ajatuksesta kameran takana löytyy niksinurkasta.

Amazon Prime Videopalvelu

Amazon Prime Sailing

Monella on Suomessa käytössä Netflix, mutta seuraavaksi Suomessakin tulee lyömään läpi Amazon Prime. Jenkeissä Amazon Prime liikuttaa jo enemmän dataa kuin YouTube(!), eli palvelu on erittäin suosittu. Eikä ihme, löytyyhän sieltä sisältöä joka lähtöön. Myös purjehtijoille löytyy leffaa ja dokkaria enemmän kuin mistään muusta palvelusta, jota olen käyttänyt.

Palvelua voi kokeilla 30 päivää maksutta. Tämä linkki vie suoraan tutustumaan purjehdusvideoihin. Vasemmasta yläkulmasta kun klikaa Try Prime, pääsee aloittamaan 30 päivän maksuttoman kokeilujakson.

Kunnon työkalut!

Puhallin asennettu -Liberta.fi

Kerrankin tuli säästämisen sijaan panostettua kunnon työkaluihin! Kyllähän se kirpaisi ostohetkellä, mutta nyt voi olla tyytyväinen. Työt sujuvat huomattavasti mukavammin, kun ei tarvitse miettiä riittääkö potku vai ei. Saman sarjan Hitacheissa akut sopivat toisiin laitteisiin ja riittää, että ostaa pelkän rungon. Tuohon monitoimityökaluun tuli oman paketin mukana rungon lisäksi myös riittävä ja laadukas setti tarvikkeita. Köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa. Se pitäisi yrittää itse ainakin muistaa.

B&G:n plotteri lähettävällä ja vastaanottavalla AIS:illa

img_5570

Ilman lähettävää ja vastaanottavaa AISsia olisi tämä Kaisun laivojen välistä ajo yöllä Klaipedan edustalla ollut huomattavasti kuumottavampi.

Yksi parhaista hankinnoista on ollut B&G:n Zeus2 -plotteri ja siihen lähettävä ja vastaanottava AIS. Likikään kaikia toiminnallisuuksia ei ole tullut vielä edes käytettyä, mutta pelkästään kosketusnäyttö yhdessä näppäimien kanssa on osoittautunut optimiyhdistelmäksi. Varsinkin sateella ja hanskat kädessä. Uudessa versiossa näyttöä voi käyttää kyllä jo hanskatkin kädessä. Ilman lähettävää ja vastaanottavaa AISsia taas olisi ylläoleva manööveri tai Irbensalmen läpimeno yöllä säkkisumussa jäänyt tekemättä.