Ikkunaluukkujen uusiminen

Sarjassamme viime kesältä jääneet työt, seuraava tapaus oli ikkunaluukkujen uusiminen.

Veneen uudet ikkunaluukut
Uudet ikkunaluukut.

Vanhat Lewmarin luukut alkoivat olla sen verran säröiset, ettei niistä juuri ulos nähnyt! Toisaalta tietysti ei tarvitse olla verhoja, mutta onhan se kiva kun ikkunoista näkee läpi. 🙂

Viime vuonna tuli jo teetettyä polykarbonaatista uudet palaset Muovikilvessä, mutta niiden porailu jäi muiden hommien jalkoihin. Luukkujen tekemisessä itse säästää pitkän pennin, uudet luukut taisivat maksaa 19€/kpl, Lewmarin vastaavat olisivat olleet varmaan 219€/kpl!

20180527_173033
Vanhan luukun suojapalat poistettuna.

Itse homma on helppo, kunhan tietää mitä tehdä. Jostain syystä kuvia Lewmar-luukkujen purkamisesta ei meinannut löytyä millään. Sisäpuolella kahvan keskellä on kuitenkin yksinkertainen suojanuppi ruuvin päällä. Sen kun kaivelee puukolla pois, saa kahvan purettua.

Lewmar ikkunaluukku purettuna
Lewmar ikkunaluukun osat.

Sitten vaan poraamaan. Vanhoista viisastuneena voin kertoa, että homma kannattaa tehdä kärsivällisesti. Reiän koosta riippuen mieluummin kolme kertaa vähän suuremmaksi poraten kuin kerralla oikean kokoinen.

20180527_174941
Reiät kannattaa tehdä pikkuhiljaa suurentaen.

Reikää voi porailla vastaan myös toiselta puolelta särkymisriskin pienentämiseksi, mutta sen verran kuitenkin oikaisin, että vain jyrsin reiät toiselta puolelta. Sindbadilla on hyvä paja, missä tämänkin sai näpsäkästi hoidettua ja lopputulos oli ihan hyvä.

Keittiön ikkuna ennen ja jälkeen.

Vessan ikkuna ennen ja jälkeen.

– Jussi

Lisää juttuja kategoriasta Veneen kunnostus löydät tästä

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.