Libertan linssiluteet

Liberta saatiin liikkeelle viime viikonloppuna! Hurraa! Kyseessä oli ”vain” muutaman tunnin iltapurjehdus Helsingin edustalla, mutta kyllähän siinä jo tunnelmaan pääsi. Sää oli poikkeuksellisen lempeä. T-paita veneen kannella olikin ensimmäinen kokemus laatuaan.

Valmistelut jäivät viime tippaan, ja siinä vaiheessa kun ystävämme jo kuikuilivat kannella, me vielä tomutimme veneen tekstiilejä. Itse asiassa, koko vene oli yhtä työmaata vielä edellisenä iltana. Jussi teki sisällä puutöitä, Kaisun sutiessa viimeisiä kerroksia valkoista naviskan seiniin.

Jos rehellisiä ollaan, purjehdus sijoittui iltaan lähinnä pehmeän valon takia, ja sitä puolestaan tarvittiin lukuisiin edustuskuviin meistä ja veneestämme! 😀 Niitä käytämme täällä blogissa ja sosiaalisen median kanavissa. Kuvaajana toimi Kaisun taitava ystävä Maarit, jonka kuvia löytyy Instagramista @laventelissimo-nimellä.

20180616_211210.jpg
Purjehdus on hauskaa!

Itse purjehdus oli lyhyestä matkasta huolimatta pelkkää nautintoa, olihan edellisestä kerrasta jo yhdeksän kuukautta! Viimeiset kuusi viikkoa remppasimme venettä satama-altaassa. Siellä olemme sijoitetut niin, että satamasta lähtijät ja sinne saapuvat kulkevat ohitsemme, joten saimme seurata muiden veneiden lipumista merelle touko-kesäkuun upeisiin keleihin. Meiltä koko kesä oli mennyt toistaiseksi ohi, joten oli upeaa päästä viimein itsekin vesille.

DSC_1051
DSC_1106
DSC_0712

Kävimme Vallisaaressa kääntymässä, mutta visiitti jäi nopeaksi, sillä siinä vaiheessa iltaa piti jo kiirehtiä kotiin. Ja mitä tulee Vallisaareen, no, onhan se mielenkiintoinen saari historioineen kaikkineen. Lauantai-iltana se vaikutti lähinnä kohteelta, jonne pääkaupunkiseudun veneilijät tulevat dokaamaan. Blah.

DSC_0631
DSC_1212

Nyt teemme viimeisiä valmisteluja ja odotamme innolla heinäkuun alkua eli kesälomaa, jolloin tarkoitus purjehtia syvälle etelään! Toiveissamme on Bornholm ja ehkä jopa Rügen, mutta kaikki riippuu keleistä. Tuuliperäsimen toimintakin pitäisi opetella.

DSC_1247

Kaisu ja Jussi

Kuvat: Maarit Eriksson

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.