Miten tehdä pressuteline mahdollisimman halvalla?

Töissä viljellään sanontaa, että luovuus alkaa kun rahat loppuu. Niin tässäkin tapauksessa. Kiertelin kauppoja ja koitin löytää sopivaa katosta veneen ylle. Aiemmin masto on maannut kannella, jolloin asia on ratkennut sillä. Nyt kun masto jäi pystyyn, täytyi myös veneen peittäminen miettiä uudelleen.

Kaupoissa vastaan tuli vähintäänkin monen sadan euron putkikehikkoja ja muita turhan kalliita ratkaisuja. Mietin että ei helvetti, en kyllä tähän hommaan lähde. Sen sijaan aloitin kysymällä itseltäni, että miten voisin tehdä katoksen ostamatta mitään? Hetken pähkittyäni vastaus oli ilmeinen, vene on täynnä köysiä, jotka ovat talvella tyhjän panttina. –> Tehdäänpä kehys katokselle köysistä!

Tuumasta toimeen.

Melkoiset viritykset

Maston keulan puolelle laitoin spinnupuomin, jonka yli sai tukevasti köydet vedettyä. Peräpuolelle vedin köydet mastolta targakaaren keskelle ja molempiin reunoihin, jotta kulkeminen perän kautta on helpompaa. Sen jälkeen köydet ristiin rastiin yli ja vähän vielä poikittain pitämään köysirivien välit sopivina. Lopputulos oli melkoinen bondage –artistin työnäyte! =)

Time for the boat cover - aika laittaa pressu
Bondagetaidetta

Sitten vaan pressu päälle. Pressun viritys ei ollut helppo pystyssä olevan maston kanssa. Homma jäi viime tinkaan ja lumipyry ehti jo alkaa kun vielä virittelin pressua. Sen takia joutui vähän hosumaan sen kanssa, eikä mastoa varten tehtyjä leikkauksia saanut vedettyä siististi. Täytyy joku ilta käydä vielä askartelemassa purjerenkaat paikoilleen, niin leikkaukset saa köytettyä paremmin nippuun.

Viimetinkaan pressu päälle

Melkoinen viritys tästä lopulta tuli ja pressu jää pussittamaan vielä turhan paljon, joten täytyy vielä vähän viritellä. Mutta ainakin tuli halvaksi! =)

Plenty of fresh snow
Kelpasi katsella lumista maisemaa kun tiesi että veneellä oli edes jonkunlainen pressuviritys päällä… =)

Jussi

Lisää juttuja kategoriasta Vaikeimman kautta, löydät tästä

Lisää juttuja kategoriasta Veneen kunnostus, löydät tästä

Yksi kommentti artikkeliin “Miten tehdä pressuteline mahdollisimman halvalla?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.