Tein itse ja säästin – Miten tehdä pressuteline mahdollisimman halvalla, vol 2.

Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin kyllähän tämä pressuviritys (Miten tehdä pressuteline mahdollisimman halvalla?) tuntui aika pehmeältä idealta jo alunalkaenkin. Köysiviritys jätti pressun löysäksi ja maston kohta tuntui heti heikoimmalta lenkiltä. Talvi tuulineen on osoittanut viimeistään sen, että ihan maaliin ei menty tuolla virityksellä.

20180210_131624.jpg
Pressu päreinä

Tuuli oli kiskonut renkaat irti pressusta ja maston ollessa ylhäällä, hieman puukolla sovitettu pressun aukko oli repinyt koko kankaan puoliksi…

20180210_1522401417227504.jpg
Edes hetken huumaksi uutta rättiä ylös…

Lauantain kivassa pikku briisussa oli mukavan raikasta ja sopivan liukasta keikkua kannella kangasta sovitellen. Eihän siitä hyvä tullut, mutta ainakin on hetken ehjää peittoa päällä.

Seuraavaa kertaa varten jäi ainakin parit muistijäljet itselle – nyt kun masto on pystyssä, olisi pitänyt laittaa puomi takaisin paikoilleen, niin köysiviritykselläkin olisi varmasti saanut köydet riittävän kireälle. Ja helpommin kiristettäväksi. Mutta ennen kaikkea, mastoa en jätä enää pystyyn, jos ei ole ihan välttämätön pakko.

Jussi

Lisää juttuja kategoriasta Vaikeimman kautta, löydät tästä

Lisää juttuja kategoriasta Veneen kunnostus, löydät tästä

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.