Mikä Yellow Brick Tracker?

Aiemmin julkaistusta varustelistasta tuli jonkun verran tuli kysymyksiä tutuilta, että mikä tuo Yellow Brick on, jonka olette löytäneet, (ostimme käytettynä).

YB3i Tracker

YB3i
YB3i Tracker antenni

YB3i Tracker -nimellä myytävän laitteen idea on toimia paikannus- ja viestintälaitteena. Laite hakee GPS:n avulla sijaintinsa ja hyödyntää Iridium-satelliittiverkkoa kertoakseen sen eteenpäin. Laitteelle voi säätää haluamansa lähetystiheyden, jolla se lähettää sijainnin eteenpäin. Tietoa voidaan hyödyntää vaikka blogissa, kuten tässä Melianin sivuilla. Meidän on tarkoitus testata tätä tulevalla kesälomareissulla vastaavankaltaisella sivulla, jolta Libertan lokaation voi käydä kurkkaamassa.

IMG_4796
Terveisiä täältä jostain!

Toinen syy, miksi halusimme laitteen on viestintä. Laite käyttää Iridium-satellittiverkkoa, toimien missä päin palloa tahansa. Laitteeseen otetaan yhteys Bluetoothilla vaikka puhelimella tai tabilla. Viestien lähettämistä varten kukin veneessä olija voi tehdä oman tilin, jolle voi ladata saldoa viestittelyä varten. Tekstimuotoisten postien lähettämisestä ja vastaanottamisesta maksetaan viestien pituuden mukaan. Vain laitteenomistaja maksaa perusmaksun. Yksittäisen käyttäjän tarvitsee maksaa vain viestiliikenteestä, eikä viestien lähetys ole kallista muihin satelliittiratkaisuihin verrattuna.

Näin jokainen veneessä olija voi lähettää yksityisesti viestejä missä vain. – Ja ilman, että kustannuksista tarvitsee myöhemmin käydä keskusteluja.

Jussi

Lisää juttuja kategoriasta Veneen kunnostus löydät tästä

Lisää juttuja kategoriasta Turvallisuus löydät tästä

3 kommenttia artikkeliin “Mikä Yellow Brick Tracker?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.