Erinäisiä pikkujuttuja, osa 2: mm. moottorikopan äänieristys, pimennysverhot ja lisää säilytystilaa

Moottorikopan äänieristeet olivat rispaantuneet ja osin noesta mustat. Niiden osalta toiveissa oli paitsi vaikuttaa ääniin myös vähentää moottorin tuoksua veneen sisällä.

Asteen paremmalta näyttää…

Osa paloista vaati palojen leikkaamista sopivaan kulmaan, enkä saanut niitä ihan millilleen tehtyä. Mutta asiansa ajava lopputulema kuitenkin sekä kopan että perähytin kansien osalta. Myöhempää askartelua varten jäi vielä sisäseinät laittamatta.

Kuinka avata ruuvi ilman ruuvimeisseliä? Moottorikopan ruuvien irrotusta laiskan miehen toimesta… 🙂

20170511_082112.jpg
Pikkuparannuksiin kuului myös esimerkiksi kaasupullojen vaihto komposiittisiin.

Kaisu on allerginen valolle, mikä aiheuttaa haasteita yöttömässä yössä. Valoherkkää nukkujaa ajatellen keulahyttiin asennettiin pimennysverhot. Ne löytyivät karavaanareille suunnatusta verkkokaupasta. Asuntovaunuja varten myydään monia samoja tai samankaltaisia romppeita kuin veneilijöille, mutta usein ilman venelisää. Myös pimennysverhoja löytyi venetarvikeliikkeistä moninkertaiseen hintaan…

20170628_191506.jpg
Karavaanareiden verhotkin ovat edullisempia. =)
20170608_2125252000754348.jpg
Nyt kelpaa syödä! Pianosaranat kiiltävät uutuuttaan.

Salongin pöydän saranat ovat päässeet ilkeään kuntoon vuosien saatossa. Niihin löytyi vastaavat pianosaranat rautakaupasta. Täsmälleen samanmittaisia ei tietenkään löytynyt, eikä inspis riittänyt tilata kalliina metritavarana, joten tyydyin riittävän hyvään. Ja ihan nätithän niistä tulikin uutuuttaan kiiltävinä.

Ensimmäisen reissun jälkimainingeissa mietittiin kaappitilan vähyyttä. Kaisun hyvästä ajatuksesta päätimme muuttaa tiskikaapin ruokakaapiksi. Sitä varten askartelin vanhasta oviluukusta hyllyt kuivauskaapin tilalle. Ratkaisu oli kuukauden kesälomareissulla toimivaksi todettu. Tiskit kuivattiin joko käsin tai ne kuivuivat omassa telineessään, joten tarpeettoman kuivauskaapin tila saatiin hyötykäyttöön.

Seuraavaksi katsaus seuraaviin askeleisiin, kesken jäi vielä melkoinen määrä juttuja tutkasta tuuliperäsimeen…

Jussi

Lisää juttuja kategoriasta Veneen kunnostus, löydät tästä

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.