Valoa ja viihtyisyyttä sisämaalauksella

Veneen sisätilat olivat synkät johtuen kokonaan tummista puuosista. Lisäksi kattorimat olivat osin käsitellyt, mikä lisäsi niissä olleita värieroja. Oli aika jatkaa syksyllä aloitettua operaatiota.

Pieni räntäsade ei haitannut kun veneessä riitti siistejä sisähommia! 🙂

Kaikkien listojen irrotus ja merkitseminen ei ollut nopea homma sekään, mutta ehdottoman kannattava, vähentäen tarvetta teipata ja toisaalta tietysti parantaen merkittävästi lopputulosta.

Hiontapölyä oli jonnin verran, sopivassa valossa näkikin pölyn sakeuden.

Samaan syssyyn tuli myös irrotettua reunoista selkänojat, hyllyt ym. Myös osa puuosista sai petsikäsittelyn. Vessan seinästä poistetut sähkökytkimien ja kaapelointien reiät paklattiin ja myös vessa sai lisää väriä pintaan.

Aina on hyvä päivä laittaa venettä! Nämä kuvat ovat vapulta. Edellisiltana satoi taas lumi maahan!

Veneen sisätilojen maalaus
Lopputulos on upea, vaikka itse sanonkin! 🙂

Salongista tuli hieno ja valoisa. Erityisesti kattoikkunan ympärys imi aiemmin valon itseensä. Nyt valo heijastuu sisälle veneeseen. Vaikutus on yllättävän suuri.

Vene oli jo vesillä kun sama käsittely tehtiin keulahyttiin.

Keulahytin maalaus
Myös keulahytti on huomattavasi freesimmän näköinen maalauksen jälkeen.

Myös sisäänkäynti tuli hiottua, maalattua ja puunväriset osat petsattua ja öljyttyä. Samalla portaisiin tuli liukuesteteipit turvallisuuden lisäämiseksi. Tuli todella nätin näköiseksi. Huopatassut moottorikopan alla suojaavat lattian uutta lakkapintaa naarmuilta.

20170615_225732
Hyvä tuli.

Veneen sisäosien hionta, maalaus, petsaus ja öljyäminen antoivat kokonaan uuden ilmeen veneelle ja lisäsivät viihtyisyyttä merkittävästi. Tässä paljon myöhemmin kuvia katsellessa aivan hiki kihoaa otsalle. Jumalauta, että tossa oli muuten hommaa! Veneellä tulikin oltua huhtikuusta heinäkuulle kymmeneen yhteentoista joka ilta töiden jälkeen. Mutta hyvä tuli ja nyt on mukava nauttia työnsä tuloksista.

Jussi

Lisää juttuja kategoriasta Veneen kunnostus, löydät tästä

3 kommenttia artikkeliin “Valoa ja viihtyisyyttä sisämaalauksella

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.