Turkkilevyjen lakkaus antaa uuden ilmeen

Veneen lattia alkoi olla pahasti kulahtanut. Miten saisin turkkilevyt kunnostettua? Asia tuli puheeksi erään Merihaan veneseuran kaverin kanssa ja hän tiesi toisen kaverin blogista. Sieltä löytyikin vinkkiä ja uskoa siihen, että hyvät näistä vielä tulee!

Turkkilevyt alkoivat olla erittäin ankeannäköiset ja kuluneet.

Varsinkin paljon kävellyt kohdat olivat liikaakin elämää nähneitä. Onneksi levyissä oli jäljellä reilusti pintaa, joten ne saattoi hioa.

Ei muuta kuin levyt irti ja hommiin!

Hyisessä huhtikuussa hommia oli hyvä tehdä veneen alla. Pahiten kuluneita tuli vedettyä 80:llä, muuten 120 tai yli.

Turkkilevyjen hionta tuotti tulosta…

Sitten päästiinkin itse lakkaukseen… Turkkilevyjen lakkaus oli reilun tunnin homma per kerta kun kaikki levyt sai tehtyä kerralla.

20170418_182406
Ensimmäisellä lakkauskerralla ei vielä ehtinyt huomata kuinka kova käry olikaan… Kunnon maski oli must!

Hyvältä näyttää!

Kun levyt viimein sai paikoilleen, oli syytä tyytyväisyyteen! 🙂

Levyt tuli lakattua 5-6 kertaa kirkkaalla lakalla. Välihiontoja tuli tehtyä vähän laiskasti kun alkuun pinta oli hionnan jälkeen karkea. Lopulta niitä tuli tehtyä kaikkiin levyihin vaan paria viimeistä kerrosta varten. Lopputulos oli hyvä, eikä lattia ole liian liukas.

Tipsinä, kannattaa ottaa kuvia ja laittaa levyjen alla olevat mahdolliset tasapainotuspalikat talteen! Tämä tuli opittua kantapään kautta. Kun samanaikaisesti oli menossa monta muutakin kunnostustyötä, niin lakatut levyt odottivat muutaman viikon paikoilleen laittoa… antaen sopivasti aikaa tasapainopalikoille kulkeutua mihin sattuu… 🙂

Jussi

Lisää juttuja kategoriasta Veneen kunnostus, löydät tästä

Yksi kommentti artikkeliin “Turkkilevyjen lakkaus antaa uuden ilmeen

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.