Hyvin suunniteltu on kokonaan tekemättä

Palaan vielä muutaman jutun verran kevään aikana tehtyihin fiksauksiin. Helmikuussa ennen venemessuja alkoi suunnittelu the reissua varten. Pitkiä listoja syntyi mm. siitä mitä tietoja ja taitoja tulisi omaksua ennen matkaan lähtöä. Myös veneen kunnostukseen ja varusteluun tuntui jo lonkalta syntyvän loputtomalta vaikuttava lista. Seuraavassa vaiheessa lista jaettiin kuukausitasolle seuraavan parin vuoden ajalle. Vaikka tekemiset tuntuivat painottuvan lähitulevaisuuteen, alkoi valo kuitenkin kajastaa tunnelin päässä. Tämäkin norsu syödään pala kerrallaan.

received_10154626135903401
Tehtävälistoja työn alla

Samalla seinille alkoi kertyä myös karttoja maailman ja Itämeren merialueista, toimien sekä kivoina sisustuselementteinä että motivaation lähteinä. Ajatukset tulevan kesän purjehduksista pitivät myös sihtiä sopivamman mittaisina. Tässä kesällä tätä kirjoittaessa voi kuitenkin todeta, ettei lomareissun suunnitteluun juuri jäänyt aikaa talvella, eikä kevään ja kesän kunnostusten aikana. Toisaalta ihan hyväkin niin osaa paremmin arvostaa järkevin askelluksin tehtyä matkasuunnitelmaa.

20170821_225304
Kesälomareissun potentiaalisia kohteita
20170821_225323
Unelmakartta Karibialta

Kevään tärkeimmiksi projekteiksi nousi sähköjen uusimista ja uusien laitteiden AIS, VHF, plotteri ym. osto ja asentaminen. Myös sisätilojen pinnat kaipasivat reippaasti kunnostamista viihtyvyyden parantamiseksi. Seuraavissa merkinnöissä palailen vielä niihin kuviin ja tunnelmiin. Kevään pitkien päivien tiimellyksessä jäi tekstit tekemättä…

Jussi

 

Lisää juttuja kategoriasta Henkilökohtaista, löydät tästä

Lisää juttuja kategoriasta Veneen kunnostus, löydät tästä

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.