Haapsalun herkut

Kesälomamatka jatkui taas. Naissaaren ja Lohusalun jälkeen suunta otettiin Haapsaluun. Parin vuoden takaisella matkalla jouduimme jättämään Haapsalun väliin Muhu-Väina -regatan vallatessa sataman. Nyt halusimme päästä idyllisen kaupungin ytimeen. Kun tuuletkin vaikuttivat suotuisilta, oli aika irrottaa köydet.

Paldiskin tuulimyllyt Lohusalun jälkeen jäivät hyvässä tuulessa nopeasti taakse.

Jotenkin tämän kesän kelejä kuvaillen, ennusteet tuntuivat menevät jatkuvasti alakanttiin. Sama tuntui olevan tarina nytkin. Tuulta oli selvästi enemmän kuin oli povattu. Purjeita nostettaessa oli kuitenkin niin rauhallista, että iso tuli revittyä kokonaan ylös. Se oli jälkikäteen ajatellen virhe. 😊 Alla olevassa pätkässä painetaan Dirhamin edustalla.

Tuuli ja aallot yltyivät vielä hieman tuosta päästyämme Osmusaaren länsipuolelle. Luvattu 8 m/s oli lähempänä 14 m/s. Onneksi kuitenkin kohtuu pian saimme kääntyä etelään ja vähän pienemmin rätein meno oli rauhallisempaa.

Jussin kokkausvuoro. Keittimen lukitsin/vapautin pamahti kiinni, lukiten keittimen, keiton liike sen sijaan jatkui vähän sinne sun tänne! 🙂

Aivan loppumatkasta Kaisu bongasi hylkeen Haapsalun edustan matalikolta. Kuvaan kaveri ei kuitenkaan halunnut jäädä.

Hylje tuli moikkaamaan Haapsalun edustan matalikolla.

Haapsaluun ehdittiin sopivasti illansuussa. Nopea varusteiden vaihto ja kylille. Ai että maistui pitsa pitkän päivän päälle!

Loman alun kelit näyttivät aikalailla tältä!

Seuraavana päivänä otettiin iisisti ja pideltiin sadetta.

Illalla maistui taas eväät kaupungissa. Voimme kyllä maukkain mielin suositella Muuriääre Kohvikia! Kävimme siellä pari vuotta sitten, eväät olivat edelleen yhtä maukkaat!

Haapsalun piispanlinnaa pääsee pällistelemään hyvin vaikka varsinaiset vierailukohteet olisivatkin suljettu. Linnan sisäpihalta löytyy myös mitä mahtavin leikkipaikka lapsille.

Ruokaa sulateltiin iltakävelyllä ja Haapsalun suosikkikaupassamme, Konsumissa. Nimi taisi olla nykyjään Coop. Mutta kauppa on joka tapauksessa mainio, kohtuullinen valikoima, edukkaat hinnat ja mikä parasta, taksitolppa suoraan kaupan edessä. Nyt täysin vatsoin ei kärry sentään vaikuttanut ihan lasten ostoksilta (välillä veneostokset lähtee räpylästä ja kärryyn tulee isolla kädellä karkkia, suklaata, sipsejä ym. tarpeellista, jos vaikka sitten yövahdissa kuitenkin…). Evästä tuli kuitenkin 5-6 pussia, joten taksi oli helpotus.

Seuraavaksi viikoksi oli luvattu pohjoisen puoleisia tuulia, joilla olisi päässyt hyvin pussin pohjalle Riikaan. Ja vähän nihkeämmin pois. Riika ei ollut enää mielessämme. Seuraavaksi suuntaisimme Hiidenmaalle.

-Jussi

Turinaa kesälomapurjehduksen edellisiltä osuuksilta löydät alta:

Lisää juttuja kategoriasta Matkakertomus löydät tästä

Yksi kommentti artikkeliin “Haapsalun herkut

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.