Valoa ja virtaa

Yhteistyössä:

http://www.ledsahko.fi

Eräs kesän remonttien eniten viihtyvyyttä lisänneistä jutuista oli ledilistojen asennus. Veneen sisätilat olivat aiemmin joko pimeät tai kirkkaat. Aiemmin salongin valaistuksesta huolehti kirkas kattovalo, jonka palaessa tunnelmasta ei ollut tietoakaan. Laidoille asennetuilla LED -nauhoilla valaistus pehmeni ja tunnelmaa tuli heti toiseen tyyliin. Silti valoa riittää myös normiaskareisiin.

Valonauhoja tuli kaksi metrin pätkää molemmin puolin. Ne sopivat tilaan kuin nakutettu ja johdot sai nätisti listojen alle piiloon. Itse nauhojen asennus oli helppoa kun Timo oli ollut jeesaamassa sähköjen vedon kanssa. Virtajohdot vedettiin penkin alla vaatekomeroon, josta virtaa jaetaan uusiin lamppuihin ja USB -latureihin.

Valonauhojen asennuksessa eniten ajatusta sai käyttää katkaisijan asennuksessa. Onneksi oli Timo jeesaamassa! Sitä varten haluttiin saada smuuthi katkaisija, josta valot saa vaivihkaa päälle. Katkaisija upotettiin yhteen kattolistaan, johon vedettiin Timon avustuksella piuhat. Lopputulos oli nätti ja valot luovat haluttua tunnelmaa.

20170615_225743.jpg
LED -nauhat asennettuna koristelistan taakse. Huomaa melkein huomaamaton katkaisija oikeassa reunassa.
LED nauhat
LED -listat ovat huomaamattomat ja antavat kivasti valoa.

Toinen kaivattu uutuus oli lukuvalot. Lukuvalot tehtiin karttavaloista. Ne ovat taipuisan varren päässä ja sopivat tarkoitukseen mainiosti. Myös ne toimivat LEDeillä, joten ne vievät myös vähän virtaa.

20170907_221018.jpg

Nykypäivän tarpeista tärkeimpään päähän sijoittuu luonnollisesti älylaitteiden lataus. Sitä varten asennettiin USB -laturit sekä keulakajuuttaan että salongin puolelle. Molemmissa latauspisteissä on kaksi paikkaa. Laturit olivat yllättävän hyviä ja puhelimen lataus sujuu nyt helposti ja nopeasti. Kesän purjehduksilla näistä oli paljon iloa kun sosiaaliseen mediaan pitää päästä aina… 🙂

ISO KIITOS taas Timolle avusta!

Jussi

Jälkikirjoitus

Nokian verkkoinsinööristä sähkömieheksi

Ystävämme Timo on alanvaihtaja, joka aikuisella iällä kouluttautui uusiin hommin. Artikkelin aikaan Timo teki vielä koululle harjoitustöitä ja pääsi treenaamaan oman veneensä lisäksi meidän veneellä. Sittemmin virallista kokemusta sähkötöistä on karttunut useamman vuoden ajan kiinteistötekniikan alan yrityksessä. Lisäksi Timolla on oma sähköalan yritys LedSähkö Oy. Kun tarvitset ammattilaisen apua, klikkaa www.ledsahko.fi.

Lisää juttuja kategoriasta Veneen kunnostus, löydät tästä

Yksi kommentti artikkeliin “Valoa ja virtaa

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.