Kauden loppu

Niin vain syksy painaa vääjäämättä päälle. Vesiaika jäi vähiin loppukaudesta. Etenkin syyskuussa viikonloput menivät reissuissa ja viikot muuttoon valmistautuessa. Kamoja pakkailtiin kahdesta kämpästä yhteen sopivaksi, joten karsintaakin sai tehdä. Vaikka kieltämättä vieläkin kamat tursuaa kaapeista.

Nostimme veneen muuttohässäkän keskellä lokakuun alussa. Oltiin juuri saatu kamat sisään uuteen asuntoon, eikä aikaa meinannut riittää veneen talviteloille laittoon. Viime tinkaan ennen veneen nostoa kävimme tyhjäämässä septin, ottamassa pois purjeet ja laittamassa veneen nostokuntoon.

IMG_5076

Aiemmin viikolla olin pukkitalkoissa koittanut päästä jyvälle tarvittavista toimista kun vene nostettiin ensi kertaa masto pystyssä. Onneksi Sinbadilaisilla on talkoohenkeä ja kokemusta enemmän kuin pienessä kylässä. Useampaakin tuli häirittyä aiheen tiimoilta ja lopulta muodostui aika hyvä käsitys miten homma tulisi hoitaa. Kiitos vielä avustaneille!

20171007_073949690968164.jpg
A-laiturin veneillä on kokoa ja työkalut ovat sen mukaiset

Sinbadilla yhteisnostossa on käytössä jumalaton nosturi, jotta isoimmat monen kymmenen tonnin veneet nousevat kovalle maalle. Samalla työkalut vaikuttavat melko järeiltä meidän pikkuveneen heilautteluun. Onneksi tuli kyseltyä tarkemmin, sillä liian pitkästä nostoajasta palkitaan lisämaksuin. Talkoohengessä väkeä riitti muita auttamassa ja varmaan aika hyvin annetuissa aikarajoissa pysyttiin.

Meidän nosto meni mainiosti, koska olimme osanneet varautua. Mutta ainahan sen veneen nosto on vähän jänskää, varsinkin nyt uudenlaisessa ympäristössä. Takastaaki täytyi irrottaa ja olin laittanut nostimista molemmin puolin taakse tukevat vedot. Näin nostoliinojen kehikkoraudat jäivät maston taakse. Uittoköysillä vedettiin liinat veneen ali. Vähän sai tasapainottaa venettä, mutta kohtuullisesti saatiin se pukille. Pesupalvelun kaveri oli paikalla niin saatiin samalla pohja puhtaaksi.

IMG_5105
Parasta mitä rahalla saa

Vielä on ohjelmaa veneen tyhjäyksen ja siivouksen tiimoilta, pressujen laiton kanssa ym. Mutta veneilymielessä kausi laitettiin nyt pakettiin. Taisi olla 17. kesä kun oli oma vene. Vaikka hyvin suuri osa ajasta menikin venettä kunnostettaessa, täytyy sanoa että tämä oli paras purjehduskesä ikinä!

Ensi kesää odotellessa.

Jussi

Lisää juttuja kategoriasta Purjehdus, löydät tästä

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.