Todojen kimpussa

Päivitysväli venyy. Tässä kohtaa vuotta pitäisi tehdä hommia, eikä kirjoittaa niiden tekemisestä. Viime aikoina tuntuu vähiin jääneen molemmat. Tai ainakin täytyy todeta todo-listojen tuhtius. Ylitsepääsemätön määrä asioita on tullut kasattua mieltä ja kehoa kuormittamaan. Ja se on varmaan lyönyt päälle hetken ahdistuksena kapuloita rattaisiin. Parhaita tehoja ei ole vielä otettu irti, mutta kyllä tämä tästä, pikkuhiljaa yksi asia kerrallaan…

Viritysten alta koittaa viimein vapaus.

Pressut saatiin pois jo huhtikuun alussa ja samalla kesä tuntui olevan ison askeleen lähempänä. Kerrankin tuli käytyä varastolla tarkistamassa tilanne ennen maalikaupoille menoa. Pensseleitä olikin sen verran, että taidetaan tämä kevät pärjätä. Nämä kun saisi joskus ojennukseen niin voisi säästää jonkun euron… Kerran löysin varmaan satasella hiekkapapereita kun jonkun vuoden tauon jälkeen siivosin auton takaluukun… 🙂

Suteja.jpg
Löytyi sentään muutama suti varastosta.

Kovin pitkää iloa ei silti säästetyistä sudeista suotu. 20 vuotta kiitettävästi palvellut hiomakone hyytyi kesken kaiken. Onneksi tänä pänä ei kauppojen aukiolot ole kovin rajoittuneet.

20180407_160340.jpg
Saatanan kone älä hyydy.
20180407_1625231780809557.jpg
No, hyytyhän se. Onneksi Ruoholahdessa oli rautakauppa iltaan asti auki.

Perähytin kunnostus pääsi jatkumaan hiomahommien merkeissä. Pölyä mahtui pieneen koppiin ihan kiitettävästi…

Pölyä piisasi, mutta ainakin saatiin pintoja puhtaammiksi.

Maalaushommiinkin päästiin viimein. Asteen hermojakin koettelevaa hommaa kun tilat on pienet ja kevään korvilla vene täynnä tavaraa. Mutta ainakin ollaan saatu maalaukset alkuun. Vielä muutama ilta vierähtää niissä hommissa ennen kuin homma on klaari.

Liberta painting the aft cabin.jpg
Tästä se lähtee.

Sinä ja minä maalaushommissa.

20180408_180555793423216.jpg
Paremmalta näyttää! Vielä muutamana iltana rulla luistamaan niin nätti tulee.

Samalla myös keulan ja perän hitsihommien suunnittelu on edennyt. Asiantuntevalla kaverilla on ollut itse asiassa useitakin vaihtoehtoisia ideoita miten saataisiin homma hoidettua. Nyt alkaa olla ajatus hahmottunut siitä, miten ne saataisiin fiksuiten tehtyä ja koska.

20180412_203116325837744.jpg
Tosta poikki.

Astetta tuhdimpi targakaari on myös ollut ajatuksissa, jotta siihen saisi paremmin aurinkopaneelit kiinni ja myös tutkan asennettua. Sille en ole vielä ehtinyt löytää tekijää. Vinkkiä voi laittaa, jos tiedät kuka olisi sopiva siihen hommaan!

Joku tommonen.

Muutama muukin homma on toki tulilla, mutta niistä lisää myöhemmin.

Jussi

Lisää juttuja kategoriasta Veneen kunnostus löydät tästä

Yksi kommentti artikkeliin “Todojen kimpussa

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.