Parasta purjehduksessa

Taannoin Atlantin purjehduksella kohtasimme muita kanssamme samalla tavalla kokevia. Kaikkien mielestä päiväkausien purjehdus aavalla merellä oli parasta mitä on olemassa. Mutta mikä siinä sitten kiehtoo?

img_0454

Eräs kiehtovimmista asioista on yksinkertaisesti tyhjä horisontti. Sen hienouden muodostaa horisonttiin tuijottaminen, meren ikuinen liike ja eteenpäin kulkeva keinuva vene. Siinä on jokin hypnoottisen hyvän olotilan resepti. Ainakin itsellä yhden päivän jälkeen pääsee fiilikseen ja sitten se on yhtä nautintoa.

Tyhjä horisontti siintää silmissä. Siellä ei ole mitään. Ja samalla siinä on kaikki.

img_0447

Keinuva vene saa jotenkin aivot hyllymään niin että olo rentoutuu. Sama keinunta jatkuu tietysti myös nukkuessa. Ja myös nukkuminen keinuvassa ja kiitävässä veneessä on ihan parasta. Sitä on yhtä veneen kanssa. Kuulee äänet ja tunteen veneen liikkeet. Unissaankin voi välillä sanoa solmun tarkkuudella nopeuden. Tuulen voimistuminen tuntuu heti ja on hyvä olo kun voimistuva kohina hyväilee veneen kylkeä pään vieressä.

Aaltojen ja horisontin tuijottamisessa on jotain samaa kuin tuleen tuijottamisessa. Erona on kuitenkin se, että itse tehtyä nuotiota voi hallita, meren äärellä joutuu samalla nöyrtymään. Mä olen tässä, enkä muuta voi. Olen äiti meren armoilla. Ja iloinen siitä.

img_0264

Joku päivä mietin, että ”Tyhjä horisontti siintää silmissä. Siellä ei ole mitään. Ja samalla siinä on kaikki.”. Se kuvaa aika hyvin koko tätä hommaa. Tulee tunne, että on yhtä tämän kaiken kanssa. Olen osa luontoa ja luonto on osa minua. Tulee turvallinen tunne, kun näkee koko horisontin, eikä siellä ole mitään eikä ketään. Sen täytyy olla joku ihmisgeeneihin kirjoitettu vaaran tunteen puute, joka tuo hyvän olon. Ihan kuin alavat näköalat, vuorimaisemat ja muut, joissa näkee ettei uhkaa tai vaaraa ole näköpiirissä.

Tässä on kaikki. Olen juuri siellä missä minun kuuluukin olla.

img_1070

Merellä tulee tunne, että en haluaisi olla missään muualla, enkä tarvitse mitään muuta. Tässä on kaikki. Olen juuri siellä missä minun kuuluukin olla.

Itämeren aaltoja yövahdissa ihaillen,

 Jussi

Lisää juttuja kategoriasta Henkilökohtaista löydät tästä

P.S. Piditkö jutusta? Klikkaa tykkää ja pysyt matkassa mukana! 🙂Facebook - Liberta

Yksi kommentti artikkeliin “Parasta purjehduksessa

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.