Niksinurkka – ruutukaappaukset sääkartoista

Aika esitellä uusi aihealue: Niksinurkka! Tarkoitus on koota Niksinurkan alle erilaisia omia tai muilta poimittuja niksejä ja kikkakolmosia, jotka ovat käytännössä hyviksi osoittautuneet. Ja todennäköisesti myös joitain juttuja, jotka ovat vasta tulossa testattavaksi.

Ensimmäisenä vuoronsa saa jostain hetken mielijohteesta tullut idea, joka osoittautui arvokkaaksi kesän purjehduksilla. Nimittäin niinkin yksinkertainen ajatus kuin kuvakaappaukset sääkartoista!

img_3378
Liepajasta lähdössä.

Vähänkin pidemmillä legeillä on helposti mobiilikenttien ulottumattomissa, mutta kuitenkin niin lyhyellä matkalla, ettei ennusteeseen tarvita päivitystä. Tällöin nuo kuvakaappaukset ovat olleet ihan ässä ajatus.

img_3377
Eiköhän noilla selvitä Irbe Straitista?

Itse olen tykästynyt Ruotsin Forecan ennusteisiin. Tapaan käyttää niitä myös Suomessa. Räpsäisen yleensä kuvakaappaukset niin pitkältä ajalta kuin niitä on tarjolla, ja otan talteen. Niihin on helppo palata, ja aina löytyy aika hyvä ennuste, jota tsekata seuraavien parin päivän aikana.

Jussi

Käytätkö itse jotain vastaavaa metodia? Kerro kokemuksesi omista säänseurantatavoistasi! https://www.facebook.com/sy.liberta

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.