Erinäisiä pikkujuttuja, osa 5: sisätilojen puupinnat ja uusi keula-askelma

Tällä kertaa työn alla veneen sisätilojen puupinnat, uusi askelma keulakaiteeseen ja pari muuta juttua…

Sisäosien puunväristen pintojen käsittely

Ensimmäinen juttu ei oikeastaan työmäärällisesti sinällään ehkä istu pienitöisimpien juttujen alle. Nimittäin lähes kaikki puunväriset pinnat veneen sisällä saivat käsittelyn.

Kaisu laittoi hihat heilumaan. Ensin pentterin ja salongin pinnat hiottiin ja käsiteltiin pariin kertaan petsillä.

Sitten vuorossa oli puuöljy, jolla pinnat käsiteltiin vielä pariin otteeseen.

Ja hyvältä näytti! Mutta, kuten aika monesti, nälkä kasvoi syödessä. Niinpä ”samalla kun nyt on värkit täällä veneellä”, tuli käsiteltyä myös vessan ja keulahytin puun väriset osat.

Niinpä työ otti vähän enemmän aikaa ja energiaa. Kuten kuvien varusteistakin näkee, hommat alkoivat huhtikuussa pipokelien vallitessa, viimeisten hommien venyessä kesäkuun puoliväliin. Mutta hyvää jälkeä tuli! Kaisu teki melkein kaiken tästä hommasta! Oli hieno lähteä kesälomareissuun kun kaikki pinnat olivat nyt nättinä. 🙂

Käytännössä kaikki sisätilojen pinnat perähytissä, vessassa, salongissa ja keulahytissä, lattiat, seinät ja katot on nyt laitettu uusiksi!


Uusi keula-askelma

Keulan askelma oli ollut hajoamispisteessä veneen ostohetkestä lähtien. Tai varmaan jo kauan ennen sitä.

Taikuri työssään.

Onneksi Pete lupasi auttaa asiassa. Pete pyyhkäisi vanhan pois rälläkällä ja väsäsi uuden tuomastaan pellinpalasta. Askelman alle hän oli myös tehnyt jo valmiiksi sopivan suojan uutta LED -lamppua varten.

Askelma hitsattuna - Liberta.fi
Uusi askelma paikoillaan.

Seuraavana vuorossa oli johtojen pusaus. Vesitiiviitä pikaliittimiä tuli onneksi ostettua useampikin kappale. Kävi nimittäin kuten arvata saattaa, keinuva vene ja pieni tuulenvire vei omansa. Mämmikouran manaus taisi kantaa kauemmaskin, ainakin osuvista kuittailuista päätellen… ”Kiroilu on ammattimiehen merkki”, kuulemma. 🙂

Motonetistä löytyi parilla eurolla vesitiivis pikaliitin, jolla toivon mukaan pysyy johdot kuosissa. Peten väsäämä suoja lampulle estää mahdolliset kolhut ankkurista.

Hitsisaumat putsattuna ja liukuestetarrat paikoillaan. Ei voi olla kuin tyytyväinen lopputulokseen ja taas astetta pienempään sähkönkulutukseen. Kiitos vielä Pete!


Ne pienet asiat

Joskus pienet asiat tuntuvat suurilta. Kuten kaukosäädin! Alkuun tuntui niin suurelta luksukselta kun ei tarvinnut nousta autosta availemaan porttia, etenkin kun veneellä tuli rampattua harvase päivä. Mutta hyvältä se tuntuu vieläkin, näinä lonkeron harmaina syyspäivinä. 🙂

-Jussi

Lisää juttuja Veneen kunnostuksesta löydät tästä

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.