Elämän eliksiiriä, keulatankin asennus

Viime vuonna kesälomareissulla meinasi jano iskeä kun vesitankki oli vuotanut itsensä tyhjäksi. Reissu piti lopulta tehdä irtovesikannujen varassa.

Uusi tankki mahtuu heittämällä sisään - Liberta.fi
Uusi tankki mahtui heittämällä sisään! 🙂

Tätä kesää ajatellen asensin uuden vesitankin keulaan. Miksi tankki keulaan? Tähän löytyy syy oikeastaan vain siitä, että vanha tankki oli keulassa ja kaikki läpiviennit, letkut ja muut oli jo sinne vedettynä. Tankin sijainnin muuttaminen ei ollut edes mielessä tankkia tilatessa, vaan lähinnä se, että saisi nopeasti uuden tilalle. Tankin asennus kuitenkin venähti tälle keväälle, eristyshommien jälkeen.

Keulan eritstyksen jälkeen pääsi tankin asennukseen. Samalla tuli uusittua myös kaikki letkut.

170 litran keulatankki mahtuu Libertan keulaan kuin valettu. Vaikka otin huolellisesti mitat ennen tilausta, sopi tankki kuitenkin paremmin paikoilleen kuin olin laskenut. Se, mitä en sen sijaan hoksannut ajatella, oli että miten se mahtuu veneen luukuista sisään! Onneksi se juuri ja juuri menikin! 🙂

Sekä myyjä että ostaja unohtivat tankin oston yhteydessä miettiä tulppia ja letkujen liittämisiä. Onneksi ne saatiin jälkilähetykseen… Tiivistysteipille oli käyttöä.

Samassa yhteydessä tuli uusittua myös letkut, vanhat alkoivatkin olla melko karstaiset! Harvemmin niitä tuleekaan irrotettua ja tarkistettua mitä sattumia sieltä löytyykään…

Askarteluhommia.

Hyvin jää tilaa tankin taakse - Liberta.fi
Tankin peräpuolelle jäi hyvin säilytystilaa.

Tankin sai hyvin pöngättyä mahdollisimman pitkälle keulaan. Punkan tukirakenteet estävät tankin kallistelun. Askartelin laudoista tuet tankin peräpuolelle. Lopulta tankki sopi keulaan hyvin ja helposti saatavilla olevaa säilytystilaa punkkien etuosassa jäi vielä runsaasti käyttöön.

Elämän eliksiiri virtaa taas! Mutta punkat kaipaavat eristystä! 🙂

Tukirakennelmia tuli tehtyä vielä varmuuden vuoksi lisää. Alunperin ei tullut ajateltua sitä, että kylmä vesi hohkaa punkan alta kohti nukkujia. Tätä varten tuli vielä laitettua alumiinipintaista extreme-retkipatjaa tankin päälle ja palaset vielä punkan päällekin. Tämän kesän helteillä se ei ollut suurikaan ongelma, mutta pitää katsoa, miten kylmästi vesi hohkaa syksyllä.

img_1389
Juokseva vesi helpottaa kummasti keittiöhommia.

Joka tapauksessa oli hienoa, kun saatiin taas hanat toimintaan! Viime kesän vesitonkkapelleilyn jälkeen tuntui luksukselta kun vessassakin saattoi ihan tosta noin vain pestä kädet juoksevalla vedellä! 🙂

-Jussi

Lisää juttuja kategoriasta Veneen kunnostus löydät tästä

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.