Asiointikokemuksen parantaminen, case veneen vessa

Yritin parhaani mukaan välttää tarpeettoman kakkahuumorin viljelyä, vaikka koinkin sen haastavaksi tässä kontekstissa. 😊 Sananen kuitenkin vessan asiointikokemuksen parantamisesta.

Lähtötilanne ei ollut niin hirveän paha. Tämä on toki subjektiivinen näkemys ja ilmiselvästi väärä sellainen! 🙂 Jos toinen osapuoli kokee asian eri tavalla, täytyy näkemys ottaa todesta, mikäli mielii saada kumppanin matkaan mukaan. Olkoonkin, että veneen vessat ovat helposti vähän ällöttäviä paikkoja, oli sitten kyseessä melkein minkälainen jahti tahansa. Joka tapauksessa, jotain on kuitenkin aina tehtävissä.

Helpotuksen huokauksena JESS lopussa. Ei tiputa enää.

Ohjelmassa oli yritys vähentää vessasta tulevia hajuja, helpottaa asiointia ja fiksailla jo pidempään listalla olleita puutteita. Viime kesänä tuli ensin korjattua pikkaisen vuotanut hana. Vuotavan hanan korjaus oli helppoa kun sen oli kerran tehnyt. Onneksi myös vessan hana oli Oraksen vanha ja uusi karapesä löytyi kaupasta.

Uusi septipumppu

Henkisesti isompi juttu oli saada septipumppu vaihdettua. Hommana se oli varmasti vieläkin helpompi, sen kun vaan vaihtaa uuden pumpun tilalle. Ison jutun siitä teki se, että odotukset olivat kovat sen vaikutuksesta. Ja toisaalta homma taisi jäädä viime tinkaan ennen lomareissua. Samaa pumppua ei enää tehdä, ainakaan samalla tuotemerkillä. Mutta googlaus tuotti tulosta ja useamman mittaus ja varmistuskierroksen jälkeen oikea pumppu löytyi. Ja erinomaisesti sopikin. Taisi ruuvinreiätkin osua nätisti.

Nyt kun meinasin linkata kyseiseen pumppuun, niin sitä ei enää löytynytkään. Mutta Johnsonin käsipumppu. Se on täyttänyt asetetut odotukset. Pumppausteho on hyvä ja uudet kumit eivät päästä tavaraa takaisinpäin.

Tänä vuonna listalla käsisuihku ja SeaSmart hajunesto ja desinfiointijärjestelmän asennukset

Vanha käsisuihku oli jostain syystä ollut hankalasti vessan kaapissa. Lisäksi se oli vuotanut, joten se on maannut kaapin perällä käyttämättömänä parilla letkunkiristimellä mutkalle väännettynä. Tein reiät ja panin letkun paikoilleen. Totesin tyytyväisenä mitan olevan kerrankin kerralla oikein. Jostain syystä minun on mahdoton saada letkut kerralla kunnolla. Niinpä vettä oli taas joka paikassa veden ruikutessa liitoksesta… Onneksi tuota putkiteippiä on aiemmasta viisastuneena ja kohta meillä olikin vuotamaton käsisuihku paikoilleen asennettuna.

SeaSmart hajunestolaitteen asennus

Olin ostanut SeaSmart -laitteen jo joskus monta vuotta sitten, mutta se oli jäänyt asentamatta. Jos SeaSmart ei ole tuttu juttu, niin alla oleva video kertoo hyvin mistä on kyse.

SeaSmart on siis käytännössä desinfiointiaineen annostelija, joka spruuttaa ainetta suoraan huuhteluletkuun. Merestä otettavan huuhteluveden mikrobit kuolevat ja aiheuttavat hajuhaittoja. SeaSmartin aineet auttavat näiden hajuhaittojen eliminoimisessa.

Kirjeenvaihdosta valmistajan kanssa. Optimaalisinta asennustapaa ei suositeltu tehtäväksi.

Valmistajan ohjeissa desinfiointiainetta puskeva letku tulisi asentaa mahdollisimman lähelle läpivientiä, josta huuhteluvesi otetaan. Meillä samasta läpiviennistä haarautuu myös keittiön merivesipumpulle tuleva putki. Kyselin tästä valmistajalta ja heidän mukaan järjestelmää ei tule asentaa mikäli on vaaraa, että ainetta pääsee keittiöön menevään veteen. Olkoonkin, että ainakaan meillä sitä ei juuri mihinkään käytetäkään. Nykyään satamien vettä ei kyllä ilkeä käyttää mihinkään. Kulussa toki hyvin esim. tiskivetenä. Joka tapauksessa aiheesta käydyn kirjeenvaihdon pohjalta asennus jäi tekemättä.

Tänä keväänä tuli rahapulassa laitettua tarpeetonta tavaraa myyntiin varastosta. Tämä mukaan lukien. Kauaa ei ehtinyt ilmoitus vanheta kun siellä oli jo käyttäjien kehuja laitteesta ja ostajaehdokkaita jonoksi asti. Eräs ostajakokelas erehtyi kysymään syytä myynnille. Laitteen oston aikaan tehtävälistalla oli miljoona asiaa ja kun asennus ei onnistunut, ei ollut aikaa asiaa sen kummemmin pohtia. Eikä asia ole sen jälkeenkään tullut mieleen. Mutta nyt kun aloin selittää edellä mainittua asennusongelmaa, totesin että ei hemmetti, miksi asentaisin sen valmistajan esittämällä kaikkein optimaalisimmalla tavalla?! Jos laitan letkun vaan vähän matkaa huuhteluvesiputkeen, jossa on siis melkein miehen korkuinen laponestolenkki, ei ole riskiä että ainetta pääsisi lenkin toiselle puolelle. Kun sitä riskiä ei ole, miksen siis kokeilisi asentaa laitetta vähän vähemmän optimaalisesti?! Kait se nyt kuitenkin silti auttaa, jos laite vaan toimii. Niinpä kysyjä jäi ilman puoleen hintaan myytyä laitetta kun erehtyi kyselemään… kiitos siitä! 😊

SeaSmartin asennus oli todella helppoa, vaikka toki aina vähän epämiellyttävää puuhaa hääriä pöntön ääressä… Laitteelle löytyi sopiva paikka vessan takaseinästä, letkun pituus riitti juuri sopivasti. Mukana tuli mittamiehen ylin ystävä, mallipiirros, johon ruuvinreiät oli merkattu. Letku irti pöntön päästä, SeaSmartin ainetta spruuttaavan letkun lyhennys. Pikkuletku huuhteluletkun sisään ja letkujen liittäminen toisiinsa ja pönttöön. Itse laite tuli kahdella ruuvilla seinään kiinni. Mukana tuli yksi desinfiointiainepussi, jonka valmistaja kertoo riittävän vuodeksi. Lisäksi ainakin nimen perusteella laadukas patteri, Duracel Industrial, antamaan virtaa pumpulle.

Ensitestin jälkeen laite ainakin toimii. Myöhemmin selviää miten hyvin vessan hajumaailma paranee laiteen myötä pitkässä juoksussa. Ainakin laite on kerännyt kovasti kehuja netissä. Pitänee raportoida syssymmällä kuinka äijän kävi. Mutta ainakin ensivaikutelma on se, että SeaSmartilla ja näillä muutamalla pikku parannuksella on selvästi saatu viihtyisyyttä paremmaksi myös käymälätiloissa.

Jussi

2 kommenttia artikkeliin “Asiointikokemuksen parantaminen, case veneen vessa

  1. Mielenkiinnosta kysyn oletko ollut tyytyväinen seasmart -laitteeseen?

    1. Hei, pahoittelut hitaasta vastauksesta. Täytyy sanoa että meni moottorin parissa molemmat edelliset kesät sen verran pitkälti että aika vähiin jäi vielä kokemukset. En sillä vielä dumaisi suuntaan tai toiseen…

      – Jussi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.