Niksinurkka – pitävin askelin veneeseen

Aika monessa purjeveneessä veneeseen tai sieltä pois astuessa rullalaite kierretään astumalla kaideputken päälle. Se taas on aina vähän liukas. Mutta harvassa on ne veneet, joissa asialle olisi tehty mitään. Itsekin havahduin asiaan vahingossa kun astuin merta nähneen miehen veneeseen.

Nostettiin keväämmällä meidän laiturin Hannun veneeseen puomia. Veneeseen mennessä, kaiteen päälle astuen, odotin normaalia jalkapohjan pientä luisua putken päällä. Mutta mitä vielä! Ote oli pitävä ja välittömästi tuntui kuin hyvin istuvaa paitaa kokeillessa, tämä on kuin minua varten tehty!

Perus ”Miksei ole tullut tätä ajateltua itse” -keissi: yksinkertainen, mutta timangi idea. Liukuesteteippiä putken päällä! Pakkohan se oli heti laittaa itsellekin ja eri hyvin toimiikin! Eikä musta teippi ole maailman rumimman näköinenkään, ainakaan meidän veneessä. 🙂 Jos musta teippi ei miellytä, niin niitä löytyy myös läpinäkyvänä. Teippiä löytyy liukuesteteippi -tuotenimellä motoneteistä, biltemoista ja rautakaupoista. Kokeile ja ihastu! 🙂 Turvallista kesää!

-Jussi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.