Kapteenin monet roolit: putkimies

Eräs innostavimmista matkapurjehduksesta kirjoittaneista on mielestäni Lauri Strengell. Laurin jutut ovat olleet inspiraation lähde. Ne ovat hyvin ja hauskasti kirjoitettuja, ja ne sisältävät älykkäitä oivalluksia ja hienoa sanankäyttöä. Liki kymmenen vuoden takaisessa Vene-lehdessä (Vene 09-2009) Lauri valottaa osuvasti hyvän kapteenin ominaisuuksia.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi tarkemmin

Väistämättä hymy nousee huulille ja täytyy todeta Homer Simpsonin sanoin, että se on hauskaa, koska se on totta! =)

It’s funny ’cause it’s true!

Yksi asia Laurin listasta silti puuttui. Nimittäin putkimies! Hyvä kapteenihan on yleensä myös sormet savessa avaamassa vessaa tai muissa putkihommissa. Itsellekin lohkesi taas molempia hommia tänäkin suvena.

img_2854
Vessan putket tukossa… =)

Sujuvan aasinsillan kautta siis Strengellistä hanaremonttiin:

Toiseen niistä lyhyt katsaus tässä. Nimittäin, ainakaan itse en tiennyt että varsinkin Oraksen vanhoihin hanoihin löytyy hyvin varaosia. Meillä hermot olivat kiristyneet vuotavan hanan takia. Aina kun vesipumpussa oli virtaa ja sitä kautta putkissa painetta, alkoi hana tiputtaa vettä. Paitsi että se oli ärsyttävää, se myös söi veneen vähiä vesivaroja.

Vuotavan hanan korjaus on kuitenkin helppoa. Oraksen hanoihin löytyy hyvin varaosia ja niiden vaihto käy kädenkäänteessä. Ostin kokonaisen karapesän/vesihanan säätöosan ja se ratkaisi pulman. Kalliimpi vaihtoehto olisi ollut uusia koko hana. Tähän olisi tavallisella tsägällä sisältynyt myös se todennäköinen riski, että hanan putket olisivat kuitenkin olleet väärän mittaiset tai muuten yhteensopimattomat. Tai liitosten teko olisi muuten mennyt vihkoon. Siinä mielessä edullinen vaihtoehto oli myös helpompi ja parempi.

Kaupan hyllyltä mukaan tuli myös ruostumattoman teräksen ja kromin hoitoaine, jolla hanan ja tiskialtaan hapettumat lähtivät hyvin irti. Niinpä myöskään esteettiset seikat eivät puolla hanan vaihtoa. Ainakaan meillä prioriteettina ei ole uusimman muodin mukaiset hanat. =)

”No okei, pari tippaa tuli.” Vanhasta muistista tuli vielä parit jänskätipat kun otti videon, mutta sittemmin hana on toiminut hyvin. =)

Kohtuu pienellä efortilla keittiö oli kuin uusi ja hermot ja vesi tallella.

-Jussi

Lisää juttuja Veneen kunnostuksesta löydät tästä

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.