Toivoa ilmassa

Veneiden laskupäivä on yksi vuoden kohokohdista, ilman muuta. Aina yhtä odotettu tapahtuma. Jännitys on välillä lähes käsin kosketettavissa. Onnistuukohan kaikki? Toisaalta, jännityksestä huolimatta ihmiset ovat hyvällä tuulella. Toivoa riittää, ettei kaikki tehty ja tuleva työ ole mennyt hukkaan. Koko kesä on vielä edessä ja vene jo vesillä!

Vuosi vuodelta kevät tuntuu tulevan aiemmin. Varsinkin korona-aikana tuntuu, että kaikki on yhtä puuroa ja yhtäkkiä on taas kevät ja kesä! Viime vuodet keväät ovat vielä olleet tosi kylmiä. Meillä on laskupäivä aina toukokuun toisen viikonloppuna. Melkeinpä se on viime vuosina tarkoittanut sitä, että on yksi hyvä tilaisuus maalata pohja. Usein se on sattunut olemaan pääsiäisenä kun itse olemme olleet muualla, ja silloin saa tyytyä vähän vähemmän optimaalisiin kuivumislämpötiloihin. Mutta onhan se kiva, kun tuntuu, että kesä alkaa ja on vasta toukokuun alku!

Laskupäivä alkaa perinteiseen tapaan seiskalta aamulla. Käytännössä seiskalta on kuitenkin jo ensimmäiset kaksi venettä vesillä. Jännitys tiivistyy. Vaikka omaa venettä nostellaan vähintään se kaksi kertaa vuodessa, on se aina yhtä jännittävää. Naureskelimme yhdenkin kokeneen veneilijän kanssa, että 30 vuoden jälkeenkin jännittää samalla tavalla joka vuosi. Ehkä se on myös homman suola.

Veneitä lasketaan. Hymyjä. Helpottuneita ilmeitä. Aitoa iloa ja odotusta. Mitä kesäsuunnitelmia? Aina yhtä hienoa katsoa, kun isot veneet nousee. Ja kuinka hyvin pidetyt veneet hörähtävät nätisti käyntiin heti veteen päästyään. Kuin eivät olisi sieltä koskaan poissa olleetkaan.

Tällä kertaa meidän vene siirtyi vaan vähän sivummalle. Nyt pääsee nostoautolla viereen ja moottoria vaihtamaan. Työ on helpompi tehdä kovalla maalla, eikä pikkulapsihässäkässä olla saatu pohjaakaan maalattua. Muutenkaan ei innosta säätö, jos satama-altaassa pitäisi olla muiden varassa siirreltävänä ilman konetta.

Liberta jäi rannalle ruikuttamaan.

Hommat jatkuu. Toivottavasti nyt saadaan iso vaihde silmään.

-Jussi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.