Oppia ikä kaikki – puuhaa keväälle

Talvikauden käännös on koittamassa kun Venemessut on ovella! Tänä vuonna erityisen mielenkiintoinen ohjelmanumero on Duncker-tribuutti sunnuntaina! Valitettavasti emme itse pääse paikalle, mutta ainakin omasta mielestäni mielenkiintoisin ohjelmanumero Vene-messuilla sitten Jimmy Cornellin vierailun.

Muutoinkin kesä tuntuu olevan taas askelta lähempänä, kun Pajalahden Veneilykoulun kurssit alkoivat. Veneilykoulu on seitsemän venekerhon talviaktiviteetti. Kukin seura järjestää yhdestä kahteen iltaa talvessa. Aiheita on tällä kertaa köysien punomisesta navigointiin. Konsepti on erinomainen, ja sen soisi yleistyvän muuallakin.

Itse olin oman kauteni avauksessa kuulemassa tarinaa polttoaineista. Erityisesti biodieselit ja dieselbakteerit olivat mielenkiintoista kuultavaa. Jos vain viitseliäisyys ja aika antaa myöden, niin pitää itsekin ottaa ja putsata tankki keväällä. Joka tapauksessa pitänee uusia polttoainemittari, joten tankin luukku täytyy joka tapauksessa aukaista. Jos ei muuta niin ainakin mikrobitesti pitää kokeilla tehdä niin päässee vähän rattaille onko kasvustoa kertynyt…

Tulin myös jonain heikkona hetkenä lupautuneeksi katsastajaksi meidän venekerholle. Ei vaan, se on varmasti mielenkiintoinen juttu! Odotan innolla kurssia ja uusia oppeja veneistä. Ja myös sitä, että katsastushommissa pääsee tutustumaan jos jonkinlaisiin veneisiin ja käytännön sanelemiin ratkaisuihin.

Kesää odotellessa.

-Jussi

P.S. Uutta mielenkiintoista luettavaa talven nojatuolimatkailuun ilmestyi juuri Auli Irjalan uuden kirjan muodossa!

Myös Hannu ja Auli ovat esiintymässä Venemessuilla kertomassa kiinnostavia tarinoita Kap Hornilta ja Etelämantereelta!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.