Ompelu- ja konekerho

Vene oli kauppojen jäljiltä Helsingin työväenpursiseuran laiturissa Laajasalon Pyysaaressa. Paikka on erittäin idyllinen, oma saari luonnon keskellä. Veneen kunnostuksen vinkkelistä paikka on kuitenkin hankala, sillä autolla ei pääse saarelle, vaan tavaroita on roudattava melkein kilometrin matka. Akkujen ja muiden asetetta painavampien tavaroiden osalta tämä tarkoitti hyvää hyötyliikuntaa.

Uusi laituripaikka odotti Merihaassa, mutta ennen siirtoa piti saada valmiiksi minimissään moottorin huolto, rikin köysien uusimisia ja uudet oviluukut nykyisten lukottomien tilalle. Uuden oppimisen kannalta erityisen hyödyllinen oli moottorin huolto, jota seuratessa veneen moottori ja sen huoltaminen tuli astetta tutummaksi. Silti moottorin käyttöopasta on tullut tavattua hiirenkorville, onhan uusi diesel-kone ihan toista kaliiperia kuin vanha perämoottori.

Mitä enemmän veneeseen tutustui, sitä useampi osa jäi käteen.

Mitä enemmän veneeseen tutustui, sitä useampi osa jäi käteen. Tai jumiutuneiden nostinten syyksi löytyi puoliksi kuoriutuneita köysiä tms.

WP_20160630_20_43_08_Pro__highres
Menee vielä yhden kesän?

Köysien vaihdossa riitti askarreltavaa, olihan vaihdettavia köysiä melko paljon. Myös köysien osalta veneen koko toi mukanaan uutta ihmeteltävää, ainakin lompakolle, olihan kaikki köyden huomattavasti paksumpia ja istumalaatikkoon asti vedettynä pidempiä. Kallein köysi maksoi 10 euroa metri! Huh huh! Onneksi sitä tuli 10 metrin pätkä takastaakiin, eikä koko lenkkiä mastonläpi. Silti köysiin vilahti kohtuullinen summa, eikä kaikkia likimainkaan ole uusittu.

Nostimen vaihtaminen onkin oma operaationsa. 15 aiemman veneilykesän tiimellyksessä on tullut kantapään kautta opittua kunnolla tehdyn ompeleen tärkeys, jos aikoo saada nostimen yhtenä kappaleena maston läpi. Niinpä muutama kesäkuun ilta meni ompeluhommissa.

WP_20160629_21_48_27_Pro__highres
Kesäillan huumaa.
WP_20160701_23_02_56_Pro__highres
Pliis, mene läpi!
WP_20160701_23_34_55_Pro__highres
Jess!! Se tuli läpi! =)

Jussi

 

Lisää juttuja kategoriasta Vaikeimman kautta, löydät tästä

Lisää juttuja kategoriasta Veneen kunnostus, löydät tästä

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.