Mitä lahjaksi veneilijälle?

Isänpäivän ja erityisesti joulun lähestyessä tässä muutamia lahjaideoita veneilijää ajatellen. Kohtahan se on myös Singles Day ja Black Friday tulossa, joten kauaskatseinen lahjanostaja ostaa lahjansa kun sen halvemalla saa.

Hyvää tekeviä lahjoja

Kaikkein kauaskatseisimmat lahjanantajat miettivätkin mitä asioita veneilijä arvostaa. Harvassa on ne veneilijät, joille luonto ja meri eivät olisi listan kärkipäässä. Tässä muutama ajatus aiheen tiimoilta:

John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä. Osallistua voi esimerkiksi pelastamalla palan Itämerta täällä. Lahjoitetun palan voi merkitä hauskasti kartalle ja jakaa linkkinä muille, kuten esim. WWF:n taannoisessa keräyksessä.

WWF:llä voit liittyä myös Itämeren kummiksi, osallistuen säännöllisesti keräykseen. Nyt tätä kirjoittaessa tuli mieleen että omalta osaltani taitaa tulla Itämeren kummius aikuisen ikään, kohta 18 vuotta siis tullut osallistuttua tähän pienellä summalla joka kuussa. Vaihtoehdoista löytyy myös esim. kertalahjoitus ja lahjaksi annettavia kortteja.

Ilkka Herlinin perustaman Baltic Sea Action Groupin kautta voit auttaa kantamaan kortesi kekoon puhtaamman Itämeren puolesta.

Suomen luonnonsuojeluliitto ei ehkä juhli yhtä trendikkäällä nimellä. Historiaa luonnonsuojelusta sen sijaan löytyy, onhan työtä luonnon eteen tehty vuodesta 1938.  https://www.sll.fi/tule-mukaan/lahjoita/

Myös Pidä saaristo siistinä ry:n toimintaa voit tukea kertalahjoituksin.

Turkulaisilla on lisäksi omat rahastonsa. 🙂 Ne keräävät rahaa Saaristomeren suojelutyöhön. Saaristomeren Suojelurahaston löydät tästä.

Lahjat, jotka lämmittävät sekä sisäisesti että ulkoisesti

Jos lahjansaaja on lämmintä päällevedettävää vailla, voi suurinta osaa edellä mainituista tukea myös vaateostoin. Toki kaupoista löytyy paljon muutakin, osin vähän ideologisesti ristiriitaista krääsääkin.

Pidä saaristo siistinä ry:n Roope-tuotteiden myynnistä vastaa Ocean Spirit Oy Ab. Ocean Spiritin myymälä sijaitsee Turussa, ja verkkokauppa löytyy tästä.

Luonnonsuojeluliiton Luontokaupasta löydät norppatuotteet, lahjavinkit ja ekologiset vaatteet.

Jos Pidä saaristo siistinä profiloituu Roope -hylkeeseen, Luonnonsuojeluliitto norppaan, niin WWF:n kaupasta löytyy pandalogoa joka lähtöön..

Edit 20.12.21 – Ajanpuutteen vuoksi Libertan oma verkkokauppa on toistaiseksi suljettu.

Anonyymien veneenfiksaajien iloksi on kuitenkin edelleen saatavilla Boat Fixers Anonymous -kannatustuotteina mm. paitoja ja mukeja! 

 Löydät omasi osoitteesta boatfixersanonymous.com

Merelliseen menoon

Vaikka maailma on täynnä kaikenlaista krääsää, meriaiheinen rompe on silti mitä mielenkiintoisinta! 🙂 Tässä muutama kauppa aiheen tiimoilta.

Merihenkinen verkkokauppa Sailing Soul.

Jo Pidä saaristo siistinä ry:n yhteydessä mainittu Ocean spirit. Hivenen kyllä harmittaa, ettei ole useammin asiaa Turkuun! 🙂

Tuolta Ocean spiritin jälleenmyyjälistasta löydät lisäksi mielenkiintoisia myymälöitä ympäri Suomen.

Jos vaatetta ja tavaraa riittää, hyvä lahjaidea on myös Suomen Meripelastusseuran Trossi. Trossi on Meripelastusseuran palvelu, jossa hätään joutuneen pelastamisen lisäksi myös vene huolehditaan lähimpään satamaan, jossa on korjauspalveluita saatavilla. Trossi on voimassa myös Ruotisissa, Norjassa ja osassa Tanskaa. Meripelastusseura toimii vapaaehtoisvoimin ja lahjoitusvaroin, joten Trossin tai lahjoituksen varat päätyvät hyvään tarkoitukseen.

Lukeminen kannattaa aina.

Jos Aulin ja Aulinin seikkailut Mantalla ja Kristiinalla on vielä lukematta, niin vielä on painoksia saatavilla! Tässä linkki Aulin verkkokauppaan. Myös muutamia muita kirjavinkkejä löydät Suosittelemme -sivultamme.

Myös nuo omat joululahjat viime vuonna olivat oikein mukavia! Kyllä äiti tietää mitä joululahjaksi veneilijälle. 🙂

Kaikkea ja vähän päälle löytyy joka makuun, myös veneilijälle. Varmasti lahjaa tärkeämpää kuitenkin näinä aikoina on läheisyys ja yhdessä olo, niin isänpäivänä kuin joulunakin.

-Jussi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.