Hyvä pulla

Erilaiset yllätyksenä tulevat sattumukset ovat useimmiten negatiivisia. Tällä kertaa kuitenkin lyhyt tarina uskomattoman hienosta positiivisesta sattumuksesta.

Pulla uunissa. Käytin tätä kuvaa reilu vuosi sitten vihjaamaan hienovaraisesti lähipiirille Kaisun raskaudesta… Mutta hyvä pulla käynee myös tämän jutun kuvitukseen. 🙂

Syksyn etätyöpurjehduksella kävi ihan uskomaton munkki! Olimme juuri lähdössä iltapurjehdukselle, tai tuulen puuttuessa käytännössä motoroinnille, Porkkalan selän yli. Olin ennen edellistä lyhyttä siirtymää tarkistanut öljyt ja hihnat, mutta päätin onneksemme tarkistaa myös nyt.

Aivan hullun hyvällä säkällä oli joku piuha lähtenyt irti ja se roikkui laturin hihnan päällä. Tuli väistämättä mieleen auton leviäminen tielle. Vaikka tietää ettei mitään osaa kuitenkaan tehdä, tulee aina konepelti avattua toiveikkaana, josko sattumalta olisi vaan joku piuha irti… ja nyt oli! Ja mikä parasta, asia tuli ilmi jo ennen kuin mitään vikaa ilmeni!

Lämpötila-anturin johto oli suureksi onneksi ja ihmetykseksi irronnut jotenkin juuri koneen sammuttua.

Minulla ei ollut edes mitään käryä mistä johdosta oli kyse. Johto oli kuitenkin ehjä ja mikä parasta, prikka ja ruuvi löytyivät suoraan koneen alta! Uskomatonta! Oli kyllä hirveä säkä. Ja kun vielä katsoo mihin johto on jäänyt, niin näkee että sen on täytynyt irrota juuri koneen sammuessa, muuten kovaa kyytiä pyörivä laturinhihna olisi sen tuhonnut! Huh huh! 🙂

Ruuvikin löytyi ja johto oli ehjä!

Ei muuta kun piuha kiinni ja kone käyntiin. Ja hyvin lähti! Rehellisyyden nimissä sai kyllä sydän syrjällä ajella Porkkalan selän yli, lyhintä mahdollista reittiä. Sen verran kuitenkin jänskätti että miten käy. Etenkin kun pimeäkin ehti tulla ennen kuin päästiin perille. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Tällä kertaa.

Tarinan opetus on ilmeinen. Oli kyllä sen verran konkreettinen muistutus AINA tsekata moottori ennen liikkeellelähtöä.

-Jussi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.