Kyllä äiti tietää mitä joululahjaksi veneilijälle

Olikos ollut kilttejä lapsia? – Lahjojen perusteella ainakin! 🙂 Nimittäin paketeista ainakin löytyi toivottuja lahjoja.

Suomen Majakkaseuran kalenteri on ollut tuttu näky työpöydälläni joko töissä tai kotitoimistolla.

En edes muista tarkalleen, mutta varmaan jo yli kymmenen vuoden ajan vakiojoululahja on ollut Suomen Majakkaseuran kalenteri. Äitini on ollut mukana paikallisessa Merimuseo -yhdistyksessä viimeiset 30 vuotta. Sitä perua on myös oma kiinnostukseni merimuseoihin ja myös meille merenkävijöille niin tärkeisiin majakoihin. Mikäs sen oivallisempi lahja siis kuin majakkakalenteri?! On muuten aina upeita kuvia ja pienelle arjen ajatusmatkalle pääsee kivasti kalenterin kuvia vilkaisemalla. Voit tukea Suomen Majakkaseuraa ostamalla tuoreen kalenterin täältä.

Magnus Rietzin majakkakirja Fyrar runt Östersjön vie mukavasti nojatuolimatkalle talven pimeinä iltoina.

Majakkasaaret ja majakat ovat muutenkin mielenkiintoisia vierailukohteita purjehdusreissuilla. Tulevia reissuja silmällä pitäen myös toinen lahja aiheen tiimoilta oli mitä osuvin! Nimittäin Magnus Rietzin Fyrar runt Östersjön. Sen löydät mm. tuolta Adlibriksen sivuilta.

Reilun 400 sivun opus kattaa yli 200 majakkan esittelyn, kulkien läpi kaikkien Itämeren maiden. Majakat on jaoteltu maittain: Ruotsi, Tanska, Saksa, Puola, Liettua, Latvia, Viro, Venäjä ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä Suomi. Siinä sitä riittäisi kierrettävää! Vaikka tuntuu, että aika moni majakka on vähintään bongattu, niin huomaa sen vain pintaraapaisuksi. Silti on kiva tunnistaa tuttuja paikkoja ja muistella menneitä matkoja.

Jokaisesta majakasta on pari-kolme kuvaa ja lyhyt turina paikan historiasta. Isot ja hienot kuvat vievät mennessään ja ajatukset siirtyvät väistämättä nojatuolimatkasta seuraavaan kesään… tuollakin olisi kyllä kiva käydä. Ja tuolla. Pitäiskö meidän sittenkin…

Vilttiä ylemmäs ja seuraavaan maahan. 🙂

-Jussi

J.K. Rietzin kirjasta on tulossa suomennos ”Itämeren majakat” ensi vuonna. Ilmestymispäiväksi on ilmoitettu 2.2.2021.

Yksi kommentti artikkeliin “Kyllä äiti tietää mitä joululahjaksi veneilijälle

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.