Liberta kesäkuntoon, ahteria mittaamassa…

20180325_175448.jpg

Lanteiden leveyttä mittaamassa. Tällä kertaa kuitenkaan tarkoitus ei ole saada senttejä pois veneen vyötäröltä, vaan tuuliperäsin paikoilleen. Peräpeiliin täytyy tehdä teline, johon sen saisi kiinnitettyä. Viimekesäisestä harjoittelukierroksesta viisaampana koetamme saada tällä kertaa tuuliperäsimen peräti asennettua, niin pääsisimme testaamaan sitäkin ensi kesänä.

20180324_18340653214190.jpg
Varastolla, kaivamassa esiin mitattavia kiinnikkeitä, ankkurivinssiä ym… Jostain tosta melkein käsiltä, patjojen alta löytyy… 🙂

Sindbadilta on kaveri luvannut auttaa telineen tekemisessä ja hitsaamisessa. Uimatason alareuna oli tosiaan liian ahdas ilman ulkoista telinettä.

Lisäksi modausta kaipaavat keulan ankkuriboksi ja keulakaiteet. Itse boksin kannet täytyy puolittaa ja hitsata levyä tilalle, jotta sähköinen ankkurivinssi saadaan kanteen. Keulalle mietittiin jossain kohtaa ankannokkaa ja muita ratkaisuja, mutta ne tuntuvat vähän hasardeilta, tuovathan ne mukanaan lisää laituriin kolhittavaa.

Lisäksi kokemukset kaverin veneestä kertovat ankannokan vaikeuttaneen veneeseen menoa. Ja kun sitä täytyy vähän varoa, ainakin valmiissa heppoisemmissa malleissa, pitää vene jättää hieman ulommas kiinteästä laiturista, mikä entisestään hankaloittaa veneeseen pääsemistä. Siksi ankkurirulla on kätevin vaihtoehto.

20180326_105003.jpg
Ahdasta on keulassa.

Jostain syystä veneemme keulan ratkaisut on tehty todella ahtaiksi minkäänlaista ankkuriratkaisua ajatellen. Jotta keulille saataisiin edes ankkurirulla asennettua, täytyy nykyisiä kiinnityksiä siirtää sen mahduttamiseksi. Eli hommaa piisaa senkin suhteen…

Jussi

Lisää juttuja kategoriasta Vaikeimman kautta löydät tästä

Lisää juttuja kategoriasta Veneen kunnostus löydät tästä

2 kommenttia artikkeliin “Liberta kesäkuntoon, ahteria mittaamassa…

  1. Heii, olipas kiva löytää blogiinne! Jään seurailemaan matkaanlähdön edistymistä! Me pääsimme purjehtimaan Atlantin yli, Karibialle ja takaisin Eurooppaan 9 kuukauden reissulla muutama vuosi sitten, mutta kipinä on alkanut hiljalleen taas kasvaa. Jos vielä jossain kohtaa lähtisi reissuun… Tsemppiä valmisteluihin!

    1. Hei, kiva kuulla! Mäkin olen itse asiassa joskus eksynyt teidän sivuille kun asumisesta saaressa oli puhetta… =) Pitääpä lukaista ne jutut Atlantin rundilta. Mahtava reissu!

      T:Jussi Libertalta

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.