Auttaako kukaan avomerellä?

Merihädässä jossakin valtamerellä, viikkojen päässä mantereesta. Kuka auttaa? Mitä itse voi tehdä?

Jos avomeripurjehduksen turvallisuus kiinnostaa, tsekkaa juttuni vuoden 2017 viimeisestä Vene-lehdestä (numero 12). Jutussa Valtamerellä apu on kaukana käydään läpi avomeripurjehtijan erilaiset turvajärjestelmät, toimintaprotokollat ja se, miten meripelastusviranomaiset voivat auttaa, jos voivat. Juttu löytyy printtilehdestä ja digilehdestä täältä.

IMG_1853
Tuttu ja turvallinen Itämeri jossakin välillä Helsinki-Tallinna viime syksynä.

Juttua tehdessäni opin ainakin sen, ettei ratsuväki saavu kovinkaan pian, jos ollenkaan. Länsi-Suomen ja Suomenlahden merivartiostojen vastuualueet ulottuvat karkeasti ottaen Suomea ympäröivien merialueiden puoleenväliin.

Siitä eteenpäin Suomen meripelastusviranomaiset voivat lähinnä pitää yhteyttä sen maan viranomaisiin, jonka vastuulla kulloinenkin merialue on. Jos vene on liian kaukana, voi olla, ettei resursseja avun lähettämiseen ole. Näin kävi esimerkiksi viime huhtikuussa Kiinanmerellä, kun suomalainen purjehtijaperhe joutui myrskyyn.

Kaisu

Lisää juttuja kategoriasta Purjehdus, löydät tästä

Lisää juttuja kategoriasta Turvallisuus, löydät tästä

2 kommenttia artikkeliin “Auttaako kukaan avomerellä?

  1. Hyvä juttu ja tuli luettua heti tuoreeltaan, enpä vaan huomannut että se oli sinun kirjoittama vaikka teidänkin tarinaa olen seurannut alusta asti 🙂

    1. Kiitos Opa! Ja kiitos, että seuraat meidän juttuja! 🙂 T. Kaisu

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.