Sata asiaa iskee tulta ja koko pää räjähtää

Joskus asiat tuppautuvat kasautumaan lumipallon tavoin, ja vyöryvän yli hallitsemattomalla voimalla. Tämä vuosi on alkanut vähän niin. Tuntuu, että tehtävälistalla olevia asioita on sata kertaa enemmän kuin käytettävissä olevia tunteja kalenterissa.

Olen koettanut pitää omassa viikkosuunnitelmassani olevien asioiden määrän minimissä, mutta siitä huolimatta en ole ehtinyt pysyä perässä.

Tämän vuoden tavoitteet olen kirjoittanut seuraavien teemojen alle: terveys, parisuhde, ystävät, purjehdus maailman ympäri ja taloudellinen riippumattomuus. Isoja ja tavoitteellisia asioita jo otsikkotasolla! Mutta juuri siksi niin mielekkäitä asioita, joiden eteen työskennellä. (selvyyden vuoksi mainittakoon, että esim. taloudellinen riippumattomuus ei valitettavasti ole asia, joka olisi mitenkään todennäköisesti saavutettavissa tässä ihan lähivuosina… 🙂 )

Tasapainon löytäminen koko paletin kesken tuntuu olevan aina yhtä vaikeaa. Tyypillisesti ainakin itsellä asiat tuntuvat menevän aina niin, että mitä enemmän työlistalla olevia asioita on työn alla, sitä pahemmin kolme ensimmäistä asiaa tulee laiminlyötyä. Itsestä ei tule pidettyä huolta, kavereihin ei tule pidettyä yhteyttä, eikä parisuhteellekaan jää riittävästi aikaa.

Vuoden ensimmäisten viikkojen aikana aikaa on yritetty lohkoa näille viime kädessä tärkeimmille asioille. Samalla kuitenkin varsinkin veneasiat ovat jääneet osin jalkoihin. Miten saisi kaikki tehtävälistalla olevat asiat näpsäkästi yhdistettyä?

Tulevien viikkojen aikana isompaa osaa ottavat venehommat, täytyy yrittää samalla saada pidettyä huolta myös noista kolmesta ensimmäisestä asiasta.

Miten sinä saat pidettyä kalenterisi ja sitä kautta elämäsi tasapainossa?

-Jussi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.