Pukin uusi elämä

Ehti jo jäät sulaa ennen kuin ehti saada merkit näytölle. Mutta, piti jakaa pukin uusi elämä ja seuraavat seikkailut. Pukki on nimittäin ehtinyt jo tähänkin mennessä päästä aika moniin seikkailuihin. Tässä kun katseli kuvia niin väistämättä tulee mieleen, että sillä on ollut enemmän äksöniä kuin itsellä korona-aikana yhteensä! 😀

Olin yrittänyt myydä pukkia parina kesänä, koska meidän venekerholla pitäisi olla mieluumminkin venetuet tai kasattava pukki, monen sadan kilon rotjakkeen sijaan. Kiinteä pukki, vailla säätömahdollisuuksia, painon lisäksi, ei kuitenkaan ole ollut helpoin kaupattava. Olin jo aikeissa myydä sen romuraudaksi, sen verran hyvissä hinnoissa metallikin oli. Ja juuri oikean ostajan löytäminen oli kiven takana.

Vaikka miten selvästi olin yrittänyt ilmoituksessa kertoa, että pukki on täysin kiinteä, ilman säätömahdollisuuksia, olin kyllästymiseen asti on saanut vastata, että kyllä on kiinteä, ei voi säätää. Ei voi kasata. Ei voi purkaa. Joo, tassujakaan ei voi säätää…Lisäksi, kun kauppoja ei tullut riittävän nopeasti, pukki oli taas keskellä telakointialueen pukkiläjää…

Painava pukki helpossa paikassa keskellä pukkiläjää.

Niinpä odotukset eivät olleet korkealla, kun viime syksynä taas eräs nainen soitti ja kysyi, että voiko sen purkaa. Huokaus. Joo, ei voi säätää, eikä purkaa. ”Mutta, voisiko sen rälläköidä osiin ja hitsata uudelleen kasaan?” – OHO! No, kyllä! ”Miehen puolesta soittelen, hän on metallimies, mutta ei osaa suomea. Koska voisi tulla katsomaan?”

Sovittiin treffit ja kaveri tuli käymään. Pukki näytti hyvältä. Paikka on kyllä vähän hankala, kun pukki on tuolla keskellä läjää. Voit tulla hakemaan, kun on ollut syksyllä pukkitalkoot ja saadaan se siirrettyä paremmin hollille. – No problem! Ei ehtinyt kissaa sanoa niin oli rahat kourassa! No niin! Näin se homma etenee!

Ostaja oli selvästi Äijä isolla Ä:llä! Kateltiin mistä saadaan virtaa, hyvin riittää jatkojohto. Joku viikonloppu kaveri tuli ison rälläkän kanssa ja laittoi pukin palasiksi. Eikä siinä kauaa nokka tuhissut! Itse pukkikin oli lopulta hyvässä kunnossa. Pinta näytti vähän ruosteiselta, mutta vain pinnasta. Pukki oli muuten täyttä tavaraa ja sen verran paksua, että siinä kyllä vähän pienempi vene menee mainiosti vielä vuosikymmenet.

Palaset kärryyn ja menoksi. Lupasi laittaa kuvan kun saa pukin taas hitsattua kasaan.

Pukin uusi elämä on alkanut. Epäilemättä vielä juuri sopivan kokoisena uutta venettä ajatellen.

Jonkun viikon päästä viesti tulikin. Hyvältä näytti. Pukki oli saanut uuden elämän. 🙂

-Jussi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.