Ostokrapula iskee

Ensihuuman laskeuduttua oli aika tutustua tarkemmin siihen, mitä oikein tuli ostettua. Ensimmäisenä huomio kiinnittyi veneen kokoon. Kaikki tuntui suurelta vanhaan Maxi 77:aan verrattuna. Sisällä pystyi kävelemään suorana, ja masto oli melkein miehen vyötärön paksuinen. Ja tuntui pollealta kun oma vene oli ”isojen veneiden laiturissa”… =)

IMG-20160522-WA0002
Kuva maston nostosta. Windexin kiinnitys antaa mittakaavaa maston koosta….

Myös purjeet tuntuivat valtavilta, vaikka vielä oltiinkin kaukana siitä, että ne olisi saatu ylös. Mutta pelkästään lattojen pituus tuntui uskomattomalta! Vanhassa veneessä isopurjeen pisin latta oli ehkä 80 cm. Libertassa taas puhutaan metreistä, olisiko se jotain viisi-kuusi metriä!

WP_20160605_17_18_51_Pro__highres
Ison purjeen lattojen koko hämmästytti alkuun.

Se, mikä sen sijaan alkoi ahdistaa melko nopeasti, oli kuinka yksin sitä huomasi olevansa veneen kanssa. Kaikki oli uutta, alkaen siitä mistä akut löytyvät, miten moottori käynnistetään, siihen miten kaikki köydet tulee laittaa.

Sähköjen läpivienti jäi käteen kun siihen koski.

Hankaluus veneen kanssa oli se, että veneen entinen omistaja oli sairastunut Alzheimerin tautiin, eikä hän voinut auttaa, eikä hänen vaimonsa tiennyt. Asiat piti opetella kantapään kautta. Esimerkiksi akkujen löytämiseksi piti seurata johtoja ja avata kaikki turkkilevyt. Lopulta akut löytyivät pöydän alla olevan säilytystilan valepohjan alta…

WP_20160702_16_06_00_Pro__highres
Pöydän jalasta löytyi valepohja, jonka alta löytyi pari akkua…

Toinen isosti ostokrapulaa aiheuttanut tekijä oli kaiken kunto. Muutaman vuoden käyttämättömyys tarkoitti samalla myös huoltojen tekemättömyyttä. Esimerkiksi osa kaidetolpista oli vääntynyt, nostinköydet olivat rispaantuneet, kiinnitysköydet onnettomat, sähköjen läpivienti jäi käteen kun siihen koski, samoin kuin vetolaatikot, keulakaiteen kaidevaijerin lenkki, vesipumppu kävi puoli minuutti ja lakkasi toimimasta, vessa ei ottanut tyhjentyäkseen jne. jne. Olo oli alkuun varsin anti-midasmainen.

Olo oli alkuun varsin anti-midasmainen.

Samaan aikaan aika meni vanhan veneen myyntikuntoon laittoon, joten asiat edistyivät tuskallisen hitaasti. Kun vanhakaan vene ei meinannut mennä kaupaksi, uhkasi into vaihtua epätoivoon.

Jussi

 

Lisää juttuja kategoriasta Henkilökohtaista, löydät tästä

Lisää juttuja kategoriasta Vaikeimman kautta, löydät tästä

Lisää juttuja kategoriasta Veneen kunnostus, löydät tästä

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.