Niksinurkka – kengät ojennukseen

Vähänkin pidemmällä pysähdyksellä tuntuu crokseja, varvastossuja ja tennareita kertyvän pentterin lattialle hermoja koetteleva määrä. Niihin kompastelusta saa nopeasti tarpeekseen. Liikkeellä ollessa taas vähempikin määrä riittää lisäämään vaarallista kompurointia. Mikä avuksi?

Monesti parhaat ideat ovat niitä yksinkertaisimpia. Niin nytkin!

Avuksi rientää kumiköysi ja silmukkaruuvi. Mustekaloista tuttua kumiköyttä saa metritavarana ja se on kätevä tähän.

Viime kesänä kokeiltiin tätä kikkaa vetämällä naru perähyttiin. Kuminauha pitää tossut ja släbärit tiiviisti seinää vasten, eivätkä ne juurikaan haitanneet perähytin jalkatilassa. Sen sijaan pentterissä ja salongissa pystyi käyskentemään astetta vähemmin kompuroinnein.

Ensi kesäksi täytynee naurua viritellä lisää, esim. moottorikopan kylkeen. Taidan vetää nauhan koko kopan ympäri, vaikka etupuolella ei mitään säilytettäisikään. Näin siitä tulee ehkä vähän nätimmän näköinen kun kiinnikkeet tarvitaan vaan kopan seinän puoleisiin päätyihin.

Samaa metodia voi hyödyntää vaikka missä. Jossain olen käyttänyt myös verhojousta, mutta se pitää virittää usein turhan kireälle. Kumiköysi sopii moneen ja sitä on helppo säätää tarpeen mukaan, jos silmä kestää pienen ekstrapalan. Meillä käsisaippua ja tiskiaine pyörivät ennen aina tiskialtaassa merellä ollessa, nyt nekin ovat saaneet paikoillaan pysyvän paikkansa. 🙂

-Jussi

Lisää Niksinurkkia löydät tästä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.