Kesä tulee, oletko valmis?

En ole.

Kesän tulo pääsi tänä vuonna yllättämään totaalisesti. Tai jos ei nyt yllättämään, niin ainakin mieli on ollut niin täynnä muuta tavaraa ettei kesän tuloon oikein ehtinyt havahtua.

Värkkäämistä on silti piisannut koko kevään, vaikkei venehommiin ehtinytkään. Tuli tehtyä huonekalulöytöjä tori.fistä. Toisen roska on toisen aarre, sanotaan. Olemme olleet omien aarteidemme parissa vähän liiankin ahkerasti. Tuli nimittäin käytettyä vähän vääriä värkkejä ja pinnat jouduttiin käsittelemään neljä kertaa…

Mutta asiaan, vähän viime tinkaan ennen vesille laskua tuli päästyä itse venehommiin. Tänä vuonna aika oli kortilla, ja hommat piti tehdä minimisuorituksella, paitsi ajan, myös käytettävissä olleen budjetin suhteen.


Onko tullut testattua GPS:n toiminta päivityksen jälkeen? Meillä ainakin sijainti pitää kutinsa, vaikka vauhtia on vähän liikaa. Reittikin on syheröinen, niin kuin vappuna kuuluukin. Ja Liberta oli saanut vasta vähän pesunestettä ja sitäkin ulkoisesti! 😄

Olihan se taas kivaa kun viimein sai hommat tulille! Alkuun tietysti meinasi vähän vastustaa koko homma, mutta kun pressu oli rullalla, oli hymykin huulilla. Kelit eivät ainakaan lämmöllä hellineet, mutta pääasia oli ettei satanut ja saimme maalaukset hoidettua.

Kölin päässä ollut anodi tuli myös uusittua. Se olikin kutistunut aika nysäksi. Yhtä pieniä ei löytynyt mistään, joten tuli viriteltyä tilalle uusi kahdesta magnesiumsauvasta. Peten hyviä ajatuksia kuunnellen siitä tuli kohtuullisen hyvä, vaikka sen itse virittelinkin. =) Ainakin pitäisi asiansa ajaa.

Huomenna vene vesille?

Tilin tultua ehti vielä ostaa yhden purkin maalia ja käydä sutaisemassa se pohjaan perjantain purevassa viimassa. Lauantaina veneiden lasku alkoi perinteiseen tapaan seiskalta. Keli oli mitä parhain, etenkin kun vielä perjantaina oli autonkatto lumesta valkoisena.

Aika nopeasti tuli oma vuoro ja vene saatiin vesille. Edellisen illan koekäytöstä poiketen piti muutaman kerran startata ennen kuin kone hörähti käyntiin. Taitaa olla starttiakku kierrätyksen kaipuussa. Vene pääsi hetkeksi omalle paikalleen kello yhdeksän aamulla, auringon lämmittäessä mukavasti. Ai että! Niin hieno fiilis! Oikeastaan ensimmäistä kertaa havahtui siihen, että kesä on tulossa! Aivan mahtavaa! =)

Ja niinhän se tuli! Tuli nimittäin juhannuskeli heti iltapäivän puolella! Onneksi ehdittiin saada kaikki veneet laskettua ennen sitä.

Siellä ne menee…

Tästä on hyvä jatkaa. =)

-Jussi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.